Nieuwe inzichten bij het vervangen van loden leidingen in Amsterdam Noord
 

Nieuwe inzichten

We hebben veel ervaring opgedaan nu we bij meer dan 500 woningen de loden waterleidingen hebben vervangen. Deze ervaring gebruiken we om onze methodes te verbeteren. Zo hebben we ontdekt dat het niet altijd nodig is om de vloer open te breken als we de waterleidingen vervangen.

 

Vloer hoeft vaak niet meer openĀ 

Toen we een jaar geleden begonnen met het testen van het vervangen van loden waterleidingen, verwachtten we dat we in veel gevallen een groot deel van de vloer moesten open breken. Tijdens de eerste werkzaamheden bleek dat gelukkig mee te vallen. Vaak blijkt een gat in de gang genoeg te zijn. In andere gevallen hoeven we zelfs de vloer helemaal niet open te maken. Bij 300 woningen waar we eerst dachten dat we een gat in de vloer moesten maken, was dat uiteindelijk niet zo!

Nieuwe methode: onder de woning door

Bij deze nieuwe methode maken we een gat in de stoep voor de woning. We leggen een PVC-invoerbuis onder de fundering van de woning door. Deze komt naar boven op de plek van de waterafsluiter (vaak de meterkast of trapkast). Hier wordt ook de watermeter aangesloten. Deze methode zorgt voor minder schade in de woning en is vaak nog sneller dan het maken van een gat in de vloer. In de woningen waar dit mogelijk is, passen we dit toe.

Meer over dit onderwerp:

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Loden waterleidingen

Aanmelden