Onze aangepaste dienstverlening
 

Onze dienstverlening in coronatijd

Als we bij u iets komen repareren, houden we ons aan de Corona-regels. Voor sommige reparaties moet de servicemonteur bij u in huis komen. We proberen het risico zo klein mogelijk te houden, voor u en voor de servicemonteur. We stellen u daarom vragen over uw gezondheid, we houden afstand tijdens het werk en we dragen een mondkapje.

 

Reparaties

U kunt al uw reparatieverzoeken via onze website melden. 

Onze maatregelen tijdens het uitvoeren van een reparatie

  • De monteur draagt ​​een mondkapje als hij bij u thuis aan het werk is en in de algemene ruimtes van onze complexen. 
  • Onze servicemonteurs houden altijd 1,5 meter afstand. Wij vragen u dat ook te doen. Het is belangrijk dat u zich hieraan houdt. Doet u dat niet dan kan de servicemonteur besluiten om te stoppen met de reparatie.
  • Wij kunnen de reparatie alleen uitvoeren als u en iedereen met wie u in hetzelfde huis woont geen gezondheidsklachten heeft. Op de dag van de afspraak wordt u door ons of het bedrijf dat voor ons werkt gebeld. Wij vragen dan of u gezondheidsklachten heeft. Als we u telefonisch niet kunnen bereiken dan stelt de monteur deze vraag wanneer hij bij u voor de deur staat.
  • De ruimte waar de monteur werkt, moet schoon zijn. En de monteur moet er goed bij kunnen. 

Onze maatregelen tijdens het melden van de reparatie

  • Tijdens het melden van de reparatie vragen wij of u en andere personen in uw huishouden klachten heeft. Als dat zo is dan vragen we u om de reparatie een andere keer te melden. Heeft de reparatie spoed? Dan vertellen we u welke maatregelen we nemen en wat er van u wordt verwacht zodat de servicemonteur veilig kan blijven werken.

Klantenservice

Het kan bij onze klantenservice drukker zijn dan normaal. Dat is vervelend en we werken hard om de reactietijden kort te houden. Heeft u een vraag of wilt u iets regelen? Met een MijnYmere-account kunt u heel veel zaken zelf online regelen, zoals het maken van een reparatieafspraak of uw betaalgegevens inzien.  

MijnYmere

MijnYmere is uw persoonlijke omgeving bij Ymere. U regelt hier snel en eenvoudig uw zaken en geeft u veranderingen aan ons door. U kunt dit 24 uur per dag, 7 dagen per week, doen. Waar en wanneer u wilt. Het aanmaken van een MijnYmere-account is zo gedaan. 

Wijkbeheerders

Onze wijkbeheerders lopen waar mogelijk hun rondes in de wijk. Wel houden zij altijd 1,5 meter afstand. Wij vragen u dat ook te doen als u hen tegen komt in de wijk. Onze wijkbeheerders zijn goed bereikbaar voor uw vragen. U kunt hen natuurlijk ook bellen of een mail sturen. Op deze pagina kunt u zien wie uw wijkbeheerder is. 

Woningbezichtiging en tekenen huurcontract 

Onze woningen op WoningNet en de woningen op onze eigen site met het aanbod van vrijesector huurwoningen en koopwoningen kunt u alleen digitaal (video) bezichtigen. U kunt er ook voor kiezen de woning ongezien te accepteren. Als u de woning accepteert en aan alle voorwaarden is voldaan, ontvangt u van de woonmakelaar via e-mail het huurcontract. Deze kunt u digitaal ondertekenen. Daarna maakt de woonmakelaar met u een afspraak over de sleutels. Het is nu helaas niet mogelijk om spullen ter overname aan de nieuwe huurder aan te bieden.

In contact met onze (kandidaat-)huurders dragen wij een mondkapje. Wij verwachten van u dat u ook een mondkapje draagt.

Woningruil

Door de Corona-maatregelen kunnen we op dit moment geen aanvragen voor woningruil behandelen. Bij woningruil is er contact tussen huurders en medewerkers en dus besmettingsgevaar. We stoppen in ieder geval tot 1 april 2021 met woningruil. Heeft u al een aanvraag lopen, dan krijgt u er een brief over.  

Bezoek balies: alleen op afspraak

De balies zijn gesloten. Alleen voor echt dringende zaken kunt u op afspraak langs komen. U kunt eenvoudig zelf online een afspraak inplannen .

Problemen met huur betalen?

We realiseren ons dat dit een lastige periode kan zijn voor onze huurders. Daarom hebben we verschillende regelingen voor huurders die door de coronacrisis moeite hebben om hun huur te betalen. We weten niet hoe lang de coronacrisis duurt en welke gevolgen dit heeft op de langere termijn. Ymere zoekt daarom samen andere corporaties hoe we dit, ook op langere termijn, zo goed mogelijk met elkaar kunnen oplossen.

De overheid heeft ook een pakket aan maatregelen om ondernemers en zzp'ers die door de coronacrisis veel inkomen, financieel te ondersteunen. Meer informatie vindt u op de  website  van de rijksoverheid. Heeft u vanwege de situatie rondom het coronavirus problemen met het betalen van de huur? Neem dan zo snel mogelijk  contact  met ons op.

Appartementencomplexen en corona

Huurders vragen ons wat wij doen als een huurder in het gebouw met corona besmet is. Ymere kan pas iets doen als de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD) dat vraagt. Eerder mag niet, door de regels over privacy. De GGD beslist of het nodig is om bewoners en Ymere om te vertellen dat er een besmetting is. Om besmetting te voorkomen, moeten mensen houden aan de regels van de overheid.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang net als 47.000 andere huurders het laatste nieuws in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 8 keer per jaar de nieuwsbrief