Spannende dag voor woningzoekenden Weesp

Donderdag 15 april wordt een spannende dag voor woningzoekenden in Weesp. Dan bepaalt de gemeenteraad of ze wel of niet instemt met de bouwhoogte van de appartementen die op het winkelcentrum Hogewey komen.

 

Ymere wil 96 nieuwe woningen bouwen in de wijk Hogewey, op de plek waar de voormalige Kostverlorenflat stond: 66 twee- en driekamerwoningen in de sociale huur en maximaal 30 duurdere koop- of huurappartementen boven het winkelcentrum die door een andere partij worden ontwikkeld.

Niet iedereen is het daarmee eens. Een aantal omwonenden uit de buurt is fel tegen de plannen.

Maar er zijn ook genoeg mensen die erg naar deze nieuwe woningen uitkijken.  Dat blijkt uit de reacties die Ymere heeft ontvangen op de nieuwsbrief die is verstuurd over de bouwplannen begin deze maand. In de nieuwsbrief legden we uit wat Ymere wil bouwen, hoe de appartementen eruit komen te zien en lieten we potentiële bewoners aan het woord", aldus Kim Ronner regiomanager Weesp.

 

Veel Weespers voor de nieuwbouwplannen!

Gerry (73) staat al heel lang ingeschreven bij Woningnet. Ze wil graag verhuizen. Als het even kan naar een nieuwe huurwoning in Hogewey, op de plek waar de Kostverlorenflat stond. Ze verwacht dat ze over een paar jaar iets moeilijker de trap op komt. Daarom wil ze nu al verhuizen naar een gelijkvloers appartement. Daarnaast zijn er ook veel starters die op zoek zijn naar een woning in Weesp, zoals Mohammed.

Kim Ronner: "Mohammed is een starter die op dit moment tijdelijk bij zijn ouders woont, omdat het moeilijk voor hem is om aan een geschikte woning te komen. Zowel Gerry als Mohammed zouden heel goed in de nieuwbouw in Hogewey terecht kunnen. De plek is mooi centraal gelegen in het groen en dichtbij winkels. Op dit moment is er heel weinig in Weesp te huur zowel voor ouderen als starters." Maar niet alleen Mohammed en Gerry zijn enthousiast over de nieuwbouwplannen. Ymere heeft meerdere positieve reacties gehad op dit artikel waarbij mensen aangaven dat ze het fijn zouden vinden als deze woningen er zouden komen.

Reacties van Weespers:

‘’ Woningen zijn keihard nodig.’’
‘’Er is woningtekort en er hebben ook woningen gestaan. Het zou mooi zijn als die weer terugkomen.’’
’’Wij zijn geïnteresseerd in een appartement. We hopen dat dit plan doorgaat want er is al veel te lang niets gebouwd  in een betaalbare huurklasse.’’ 
‘’Nu maar hopen dat het snel door gaat  want Ik hoor dit al jaren maar er gebeurt niets.  Er is altijd wel iemand tegen.‘’
Ronner zegt: ‘’Zo goed om deze reacties te lezen, dan weten we dat we het niet voor niks doen en dit bevestigt maar weer hoe hard deze woningen nodig zijn in Weesp’’.

 

Gemeenteraad beslist 15 april over bouwhoogte op het winkelcentrum
Ymere wil drie woongebouwen realiseren: één bovenop het winkelcentrum en twee in een groene parkachtige omgeving. De bouwhoogte achter het winkelcentrum wordt circa 17 meter. Dit is een stuk lager dan de voormalige Kostverlorenflat die 25 meter hoog was. De woonlagen boven het winkelcentrum worden ook een stuk lager dan de hoogte van de gesloopte Kostverlorenflat.

Als de gemeenteraad 15 april met de bouwhoogte instemt, gaat Ymere verder met de bestemmingsplanprocedure en zijn ze weer een stapje dichterbij het ontwikkelen van de woningen. Als de raad tegen de bouwhoogte stemt, dan gaat het nieuwbouwplan wat er nu ligt niet meer door en moet Ymere een nieuw plan maken. Hoe lang dat gaat duren is dan onbekend.

Ronner zegt: ‘’Laten we hopen dat de gemeenteraad instemt met het plan en zorgen dat die woningen er nou een keer gaan komen.  Dan kunnen we eindelijk al die woningzoekenden helpen aan een geschikt en betaalbaar huis.’’

 

Als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen van Hogewey, meld u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Meer over dit onderwerp: