Meer groen in de tuin: doe mee aan de wedstrijd tegels wippen

De zomerse temperaturen zijn terug in het land en dus het perfecte moment om lekker in de tuin te gaan zitten. Toch kan het in je tuin ook té warm worden. Hoe je dat tegen kan gaan? Wip de tegels eruit!

 

Een groene tuin is cooler en koeler

Tegels houden warmte vast en dat zorgt voor een warmere tuin. Door de tegels te vervangen warmt de tuin in de zomer dus een stuk minder op. Het voelt in de schaduw al gauw zo’n 10 graden koeler en is de werkelijke temperatuur in een groene tuin zo’n 3 graden lager dan in een tuin met tegels. Met een groene tuin draagt u bovendien ook nog bij aan de biodiversiteit en kunt u genieten van vogeltjes, bijen en vlinders.

 

Meer groen heeft ook voordelen als het regent

Door veranderingen in het klimaat wordt het in de zomer steeds heter, maar valt er in de winter ook meer regen. Het regenwater kan moeilijker de grond in zakken tussen tegels door, maar wel door bijvoorbeeld gras of zelfs grind en houtsnippers. Dit voorkomt dus overvolle riolen en daarmee wateroverlast op straat of in je eigen tuin.

Wedstrijd tegels wippen

In Haarlemmermeer is er om zoveel mogelijk tegels te wippen een kampioenschap gestart. Het NMCX (het natuur en milieucentrum in Hoofddorp) is 31 maart gestart met het HaKa: Het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen. Hoe meer tegels u verwijdert, hoe groter de kans op een prijs. En de eerste 50 huurders van Ymere die zich voor de wedstrijd aanmelden krijgen als extraatje een cadeaubon van 30 euro te besteden bij het tuincentrum.

Doet u mee aan de wedstrijd? Meld u https://haarlemmermeerwaterproof.nl/tegelwippen/zich dan aan

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang net als 47.000 andere huurders het laatste nieuws in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 8 keer per jaar de nieuwsbrief