Tegelwippen tijdens de Tuindag in de Lipkensstraat, Haarlemmermeer

Het is een wisselende zomer geweest, maar tijdens de tuindag in de Lipkensstraat was het stralend weer. Een perfecte dag om te focussen op het groen in de wijk. Groen is namelijk niet alleen belangrijk voor schaduw als het zonnig is, maar ook voor waterafvoer als het regent. Dat was de boodschap die zowel door Ymere, als door het NMCX werd uitgedragen.

 

Van achterpaden tot voortuinen

Al vroeg stond de container klaar, die door de gemeente geregeld was. Samen met de mannen van AMmatch zouden bewoners die dag hun tuin onder handen kunnen nemen. Eerst werden de achterpaden onkruidvrij gemaakt en overhangende heggen teruggesnoeid. Op het geluid van de maaiers kwamen snel een aantal nieuwsgierige bewoners af en sommigen daarvan konden ook wel wat hulp gebruiken! Zo werden er een aantal tuinen aangepakt en ontdaan van onkruid. Het leverde veel blije reacties op en het stimuleerde om ook direct zelf aan de slag te gaan in de tuin.

Aanbellen bij bewoners

Nadat de Ymere Ontmoet bus was geïnstalleerd en de koffie klaar stond, werd er aangebeld bij omwonenden. Daar werd ook meteen verteld over het Haarlemmermeers Kampioenschap Tegelwippen. Een initiatief van het NMCX, waarin bewoners worden aangemoedigd hun tuin tegels te verwisselen voor wat meer groen.

Vorige week heeft wethouder Sedee de eerste HaKa tuin officieel geopend. Er kan al worden meegedaan vanaf 9 stoeptegels of één m2 en verschillende bewoners besloten direct mee te doen! Goed om te weten: Als Ymere huurder krijg je, als je bij de eerste 50 zit die meedoen, ook nog een bon van €30 voor het kopen van wat mooie tuinplanten.

Meer groen voor iedereen

Voor de bewoners die niet thuis waren was ook een groen presentje geregeld. Iedereen kreeg namelijk een fleurig pakketje met bloemenbolletjes door de brievenbus.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden