Fijn dat we mochten kijken op de bouwplaats van De Jakoba
 

"Fijn dat we mochten kijken op de bouwplaats van De Jakoba"

Een kijkje op de bouwplaats van De Jakoba werd enorm gewaardeerd. De bouw van dit duurzame nieuwbouwproject in de wijk Overhoeks in Amsterdam-Noord gaat voorspoedig. Inmiddels is de verhuur is gestart. De kandidaat-huurders hebben bericht gekregen dat ze in aanmerking kunnen komen voor één van de 135 sociale huurwoningen.

 

Voordat ze definitief ‘ja’ zeggen, kregen ze de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om in De Jakoba te wonen. Daarom heeft het bouwteam de eerste verdieping met een aantal woningen opengesteld.

Belangrijk moment voor de bezoekers

Warm gekleed kwamen vele genodigden op het afgesproken tijdvak naar de bouwplaats in Overhoeks aan De Noordkant van het IJ. Ze trotseerden de kou, want voor hen is dit een belangrijk moment. Zij komen in aanmerking voor een woning in De Jakoba. De meeste bezoekers hebben een woonduur van 13 jaar of meer opgebouwd. Voordat je je lange woonduur inlevert, is het fijn om het project in het echt te zien en te ervaren hoe het is om daar te wonen.

Op de bouwplaats stond het enthousiaste team klaar om de bezoekers welkom te heten. Hoewel het koud en guur was, bracht de dag blije gezichten. Sommige bezoekers wilden er nog een nachtje over slapen voordat ze hun besluit zouden nemen. “Fijn dat ik een kijkje kan nemen. Ik vind het hier erg mooi geworden. Wel wil ik graag hoog wonen, dus hoop ik dat ik een passend aanbod krijg.” Andere bezoekers konden niet wachten om de verhuisdozen te pakken. “In één woord fan-tas-tisch!!! Mooi van onder tot boven, alles nieuw. Ik kan niet wachten om “JA!!” In te vullen op het formulier.”

Enkele teamleden die klaarstonden voor de bezoekers
Enkele teamleden die klaarstonden voor de bezoekers
Modelwoning De Jakoba
Er was een modelwoning ingericht om te laten zien hoe de indeling is
 

Omdat de meeste woningen in De Jakoba studio’s worden, is er een modelwoning ingericht. Zo krijg je een beter beeld van de ruimte.

“Slim gedaan die nisjes"

"En ook van die extra ruimtes. Van die handigheidjes voor je kast, bed of wasmachine.”  Zo liet een bezoeker weten toen zij de modelwoning bezocht. In het ontwerp is rekening gehouden met de beschikbare ruimte. De meeste woningen worden studio’s. Dat betekent dat je geen aparte slaapkamer hebt. Dus moet je slim met de ruimte omgaan.

 
De Jakoba in aanbouw
De Jakoba in aanbouw
 

Nog een informatiebijeenkomst

De kijkdag op de bouw was voor de bezoekers een fijne ervaring die toch mogelijk werd gemaakt met in achtneming van de aangepaste coronaregels. Hierdoor hebben de bezoekers nu wel zelf kunnen ervaren hoe het is om in De Jakoba te wonen. Voor kandidaten die niet konden kijken op de bouwplaats organiseert het verhuurteam nog apart een coronaproof informatiebijeenkomst vlakbij De Jakoba. Omdat de bouw weer in volle gang is, krijgen deze kandidaten door een uitgebreide en persoonlijke uitleg toch een goed beeld van De Jakoba.

Nog zo’n 3 maanden dan kunnen we de nieuwe bewoners verwelkomen in hun woning in De Jakoba. Een half jaar eerder dan normaal gesproken door de innovatieve manier van bouwen met Prefab.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden