Het Gooi en Omstreken neemt sociale huurwoningen in Muiden en Muiderberg over van Ymere

Ymere draagt haar sociale huurwoningen in Muiden en Muiderberg in het voorjaar van 2022 over aan collega-corporatie Het Gooi en Omstreken. Het gaat om 778 woningen. Voor huurders verandert er weinig.

 

Beide corporaties waren de afgelopen maanden in gesprek over de overname. Daarnaast is er veel technisch onderzoek gedaan en zijn details verder ingevuld. De laatste ontbindende voorwaarden zijn komen te vervallen en de verkoopovereenkomst is getekend. De officiële overdracht vindt plaats op 29 april 2022.

Nieuwe verhuurder

Eind april, wordt Het Gooi en Omstreken officieel de nieuwe verhuurder van de woningen. Dit betreft nagenoeg de volledige sociale woningvoorraad in Muiden en Muiderberg. De bewoners van deze woningen merken hier vooralsnog niets van. Op 29 april 2022 wordt Het Gooi en Omstreken pas echt hun nieuwe huurbaas. Tot die tijd blijft Ymere verantwoordelijk voor het onderhoud en contact met bewoners. De betreffende huurders zijn geïnformeerd over de overdracht en worden in het voorjaar op de hoogte gebracht wat er met ingang van 29 april concreet voor hen verandert.

Behoud sociale huurwoningen

Maarten van Gessel is blij met deze overdracht: ‘Het Gooi en Omstreken maakt zich hard voor het behoud van de sociale woningvoorraad in ons werkgebied. De woningen van Ymere in Muiden en Muiderberg sluiten goed aan op de rest van ons bezit in Gooise Meren. Zoals het nieuwbouwproject De Ankerplaats in Muiden dat gebouwd wordt.’ Ook wethouder Nico Schimmel van de gemeente Gooise Meren staat positief tegenover de overname: ‘Met Het Gooi en Omstreken hebben we al goede afspraken op het gebied van verduurzaming, toewijzing en het aantal sociale huurwoningen. Ook ben ik blij met hun ambitie om de kwaliteit van hun bezit te verbeteren.

Reden van overname

De reden voor deze overdracht is dat Ymere zich meer wil concentreren in het kerngebied van de Metropoolregio Amsterdam waar de corporatie ook actief is en de woonopgave groot. Denk aan nieuwbouw, onderhoud, renovaties en verduurzaming van bestaande woningen en het betaalbaar houden van de huren. Voorzitter directieraad Erik Gerritsen van Ymere: ‘We zijn blij dat Het Gooi en Omstreken ons bezit in Muiden en Muiderberg overneemt. Onze huurders en woningen zijn bij hen in goede handen. De opbrengst die de overname van de woningen oplevert investeren we weer in betaalbare en fijne bestaande en nieuwe sociale huurwoningen in de andere regio’s waar we actief zijn.’

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

  • Het Gooi en Omstreken, Mieke Wester, communicatieadviseur, tel. (035) 672 66 27 of 06 - 23 52 19 31, e-mail: wester@gooienom.nl

  • Ymere Coen Springelkamp, woordvoerder, e-mail: c.springelkamp@ymere.nl, 06 27 04 42 10

  • Van links naar rechts: Erik Gerritsen (directievoorzitter Ymere), Henk Dijks (destijds voorzitter huurdersorganisatie HGO), Kees Soeter (bestuurslid Huurdersvereniging WMM), Viviane Regout (destijds directeur Portefeuillevernieuwing Ymere), Maarten van Gessel (directeur-bestuurder Het Gooi en Omstreken), Nico Schimmel (wethouder Wonen en Volkshuisvesting Gooise Meren), Kim Ronner (regiomanager Ymere), Jenny Brummelman (beleidsadviseur Het Gooi en Omstreken), Sanne Witteman (transactiemanager Ymere), Jimmy Feitz (verkoopadviseur van Ymere, namens WIJ Verkoop Management). Niet op de foto: Barbette de Graaf (verkoopadviseur Het Gooi en Omsteken, namens NieuwstadOrangeGlobal).
  • NB: Henk Dijks is per 1-1-22 afgetreden als voorzitter en Viviane Regout heeft intussen Ymere verlaten.

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden