Gas en licht flink duurder dit jaar

Het is u niet ontgaan dat de energieprijzen dit jaar flink zijn gestegen en dat het gevolgen kan hebben voor de energierekening. De overheid vergoed een deel van deze stijging door iedereen een korting te geven van € 400 op de energierekening. En voor huishoudens met een laag inkomen komt er een extra eenmalige tegemoetkoming van € 200. Ondanks deze (extra) compensaties gaan de meeste huishoudens dit jaar meer betalen voor energie.

 

Zuinig omgaan met energie is de beste manier om uw energierekening te verlagen. Maar zo min mogelijk energie gebruiken wordt lastig als u in een woning woont die niet goed is geïsoleerd. In een tijd waarin de energieprijzen zo zijn gestegen beseffen we maar al te goed dat huurders het liefst in een goed geïsoleerd huis wonen. Een huis met een groener energielabel kost nou eenmaal minder energie.

We steken daarom veel geld en tijd in het verduurzamen van onze woningen. Meer dan de helft van onze huurders woont al in een comfortabel en groen huis. Dat willen we liefst voor al onze huurders. Helaas kunnen we onze woningen niet allemaal tegelijk aanpakken, hoe graag we ook zouden willen. We kijken nu hoe we dit wel sneller kunnen uitvoeren. Misschien staan we niet direct bij u op de stoep, want al met al duurt het nog steeds een aantal jaren voordat wij echt alle woningen hebben verduurzaamd.

Ook al is uw huis niet goed geïsoleerd dan loont het nog steeds om bewust energie te besparen. Dat kunt u doen door kleine isolerende maatregelen te nemen, zoals radiatorfolie aanbrengen en door kleine aanpassingen in uw verbruiksgedrag. Een energiecoach kan u hierbij helpen. Het kan u zo een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen. 

 

Op deze pagina van Woon! leest u handige tips om energie te besparen

 

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden