Rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 moeten in alle woningen rookmelders hangen. In de meeste woningen van ons is dat gelukkig het geval. Wij zijn namelijk al langere tijd bezig met het plaatsen van rookmelders in woningen van vóór 2003. Woningen gebouwd na 2003 hebben standaard een rookmelder(s).

 

Het is ons helaas niet gelukt daarmee voor 1 juli klaar te zijn. Tijdens corona hebben wij nauwelijks rookmelders kunnen plaatsen. Dat heeft onze planning behoorlijk vertraagd. Ook hebben we nu te maken met het ontbreken van voldoende mankracht. En de officiële rookmelders die wij plaatsen zijn moeilijker leverbaar.

Wij zijn nu druk bezig met het aantrekken van monteurs en met het snel en slim inkopen van de juiste rookmelders, zodat we na de zomervakantie wekelijks in bijna 1000 woningen rookmelders kunnen ophangen.

Wij vinden het belangrijk dat al onze huurders veilig kunnen wonen, daarom plaatsen wij niet alleen rookmelders in onze woningen die gebouwd zijn voor 2003, maar controleren wij ook de rookmelders die al 10 jaar of langer in onze woningen hangen. Deze worden vervangen als dat nodig is, én er wordt gekeken of er meer rookmelders opgehangen moeten worden.

Woont u in een huurhuis van Ymere waar nog geen rookmelder(s) hangt, dan kunt u contact met ons opnemen (088 000 89 00). Wij noteren dan uw gegevens. Zodra u aan de beurt bent, ontvangt u van ons een brief om een afspraak te maken. Houdt u er rekening mee dat dat langer kan duren.

Wilt u daar niet op wachten dan kunt u natuurlijk in de tussentijd ook zelf een goedgekeurde rookmelder aanschaffen en ophangen. Deze moet u zelf betalen.  

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden