Zo houdt u inbrekers buiten de deur

Korte dagen en lange donkere nachten: de winter is hét favoriete seizoen van inbrekers. In het donker kunnen zij hun werk namelijk extra gemakkelijk doen. Wat kunt u doen om ze buiten te houden? Een paar tips voor een veilig huis.

 

Let op elkaar

Een simpele tip om mee te beginnen, is om op elkaar te letten in donkere dagen. Ziet u iets verdachts rondom uw huis of bij de buren? Ook al is het overdag? Bel de politie. Liever komen ze een keer voor niks dan dat ze een inbreker mislopen. Denk ook aan uw buren als u in een complex woont: laat geen onbekenden binnen via de intercombel of bij het opendoen van de gezamenlijke voordeur.

Deuren op slot en ramen dicht

Draai de tuin-, balkon-, voor- en achterdeur altijd op slot, ook al is het maar voor even. En houd de ramen dicht als u niet thuis bent. Wist u dat de meeste inbrekers via de achterkant binnenkomen? En de kliko gebruiken als trappetje? Zet deze dus niet tegen de gevel en zorg voor licht bij de achterdeur. Maak van uw raam ook geen etalage en haal telefoons en andere kostbaarheden uit het zicht.

Vraag altijd om legitimatie

De bel gaat en er staat iemand voor de deur die zegt van een organisatie te zijn. Vraag dan om legitimatie, dat is helemaal niet gek. Zo voorkomt u ongewenst bezoek. Medewerkers van Ymere kunnen zich bijvoorbeeld altijd legitimeren. En over Ymere gesproken: laat het ons weten als in uw portiek een lamp of een slot kapot is. We komen het dan repareren.

Meer weten? Bekijk de website van de gemeente Amsterdam 

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden