In totaal zijn door loting 40 mensen verhuisd
 

Veel belangstelling voor huurwoningen met loting

Ymere heeft in 2020 in Haarlemmermeer 24 woningen verloot. In totaal zijn sinds loting anderhalf jaar geleden weer in de gemeente werd ingevoerd 40 mensen langs deze weg gelukkig gemaakt.

 

Het doel van loting bij sociale huurwoningen is om spoedzoekers met weinig inschrijfduur en weinig kansen op een sociale huurwoning hiervoor toch in aanmerking te laten komen. De zoektijd voor spoedzoekers met weinig inschrijfduur is lang.

De belangstelling voor deze woningen was groot

Bijna drie keer meer woningzoekenden meldden zich op de loting dan op de regulier te verhuren woningen. Bij toewijzing van deze 40 woningen, deed zich geen enkele weigering voor. In Haarlemmermeer wordt een sociale huurwoning gemiddeld acht keer geweigerd voor er een definitieve huurder is gevonden.

De woningen kwamen stuk voor stuk terecht bij eind twintigers en begin dertigers

De nieuwe huurders deden vaak al veel moeite om aan een woning te komen, maar grepen steeds mis. Dat gebeurt bijvoorbeeld doordat door voorrangsregelingen sommige groepen woningzoekenden eerder een woning krijgen en er andere woningzoekenden langer ingeschreven staan.

Ymere begon weer met loting na afstemming met de huurdersvereniging VHH en de gemeente. Regiomanager Remco Pols: “Loting heeft wat ons betreft haar waarde bewezen. Daarom gaan we er in 2021 graag mee door.”

Meer over dit onderwerp:

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief