Pioniers sinds 1852

Al sinds 1852 speelt Ymere een belangrijke rol in de ontwikkeling van de sociale woningbouw in de Metropoolregio Amsterdam. Wij waren de allereerste woningcorporatie van Nederland en we zijn nog steeds pioniers. Altijd op zoek naar nieuwe manieren om mensen met een bescheiden inkomen een goed thuis te kunnen geven in onze regio.

Krachten bundelen

Die uitdaging wordt nog iedere dag groter. Er zijn steeds meer betaalbare huizen nodig, terwijl de grond alleen maar duurder wordt. Willen we duurzame, realistische oplossingen vinden, dan zullen we alle beschikbare kennis en moeten bundelen. Van Corporaties. Gemeenten. Ontwikkelaars. Aannemers. Alleen zo kunnen we innovatieve projecten ontwikkelen die commercieel haalbaar zijn en toch de hoeveelheid sociale woningen opleveren die de stad zo hard nodig heeft.

Voor iedereen een passende woning?

Onze meer dan 150 jaar ervaring, ons grote netwerk in de regio en onze experts die alles weten over de ontwikkeling van sociale huurwoningen, delen wij dan ook graag met partners die net als wij vinden dat er voor iedereen een passende woning hoort te zijn in onze regio. De afgelopen jaren hebben wij zo al meerdere succesvolle nieuwbouwprojecten kunnen realiseren met verschillende combinaties van partijen. Volgende keer wellicht met u?

Wij ontmoeten u graag

Marleen Boer ontmoet u graag persoonlijk om alle mogelijkheden te bespreken. Bel 06 31 95 04 44 of mail naar m.boer@ymere.nl voor een afspraak.

Voorbeeldprojecten

Westerdreef in Nieuw-Vennep

Samenwerkingspartners: Van Wijnen en Gemeente Haarlemmermeer

Op een mooie centrale locatie in Nieuw Vennep neemt Ymere 40 sociale huurwoningen Turn Key af. Het project ‘’Wetsterdreefkwartier’’ wordt ontwikkelt door ontwikkelaar en aannemer Van Wijnen. Het complex bestaat uit totaal 136 woningen.; 130 appartementen en 6 rijwoningen. De sociale huurwoningen zijn 2 en-3 kamerappartementen van gemiddeld 56 m2. De woningen zijn geschikt voor starters, maar ook ouderen die doorstromen uit bijvoorbeeld een eengezinswoningen.

Vroegtijdig betrokken

Ymere is door Van Wijnen vroegtijdig bij het project betrokken. Hierdoor konden wij aan de voorkant ons Programma van Eisen inbrengen en elkaar versterken om tot een goed plan en goede invulling van het sociale programma te komen. Om die reden kan Ymere samen met Van Wijnen nu een mooi gemengd complex realiseren met sociale-, vrije sector huur en koopwoningen.

De start van de bouw staat gepland voor 2021 en oplevering van de woningen in 2023.

Impressie Overhoeks Kavel 7 Amsterdam
Impressie Overhoeks Kavel 7 Amsterdam

Overhoeks Kavel 7 Amsterdam 

Samenwerkingspartners: Gemeente Amsterdam, Xior en DubbeLL (Buurt)ontwikkelaars

In de Brinktoren in Amsterdam Noord neemt Ymere circa 120 sociale huurwoningen Turn Key af. De ontwikkeling wordt gedaan door Xior met DubbeLL buurtontwikkelaars en architect Mecanoo. De Brinktoren bestaat  in totaal uit circa 400 woningen, een maatschappelijke opvang, een buurtkamer en een commerciële plint. De sociale huurwoningen zijn 1-, 2- en 3-kamerappartementen van gemiddeld 51 m2. Deze woningen zijn geschikt voor starters en kleine gezinnen, maar ook ouderen die doorstromen uit bijvoorbeeld een eengezinswoningen.

Intensieve samenwerking in de voorbereiding

Gemeente Amsterdam heeft Overhoeks Kavel 7 met een aanbesteding op de markt gebracht. Bij de voorbereiding van deze aanbesteding is Ymere vanaf de start betrokken. Doelgroepen, concept en technische uitgangspunten van de sociale huurwoningen zijn op deze manier geheel verweven in de uitvraag. Door deze intensieve samenwerking in de voorbereiding kan op één kavel een optimaal gemixt programma worden ontwikkeld. De aanbestedingsvoorwaarden zijn opgesteld dat de deelnemende partijen vooraf voldoende zekerheid over de kwaliteit van de sociale, markthuur, maatschappelijke en programma. Ymere heeft met haar expertise met naam bijgedragen aan de eisen en criteria voor de technische en programmatische kwaliteit en beheersbaarheid van het complex.

De start van de bouw staat gepland voor 2022 en oplevering van de woningen in 2026.