Verduurzamen met gezond verstand

Wij willen alleen effectieve, toepasbare maatregelen inzetten die op de lange termijn bewezen zinvol zijn voor onze huurders en de wereld om hen heen. Dat heet officieel de ‘no regret’ methode. Wij noemen het liever het ‘gezond verstand’ principe.

Deze maatregelen ontwikkelen wij door zoveel mogelijk kennis te bundelen. We werken intensief samen met slimme duurzaamheidsexperts en natuurlijk onze huurders. De vernieuwende oplossingen die we zo creëren, testen we eerst zelf op kleine schaal uit. Zodat we zeker weten dat de theorie in onze eigen dagelijkse praktijk effectief en realiseerbaar is.

Als dat vast staat, gaan we aan de slag om zo veel mogelijk woningen, zo snel mogelijk aan te passen. En ook dan gebruiken we weer ons gezond verstand. Door werkzaamheden waar mogelijk te combineren met nieuwbouw, renovatie en onderhoud besparen we huurders veel overlast en gaan wij efficiënt om met onze kostbare middelen.

Zo werken we weloverwogen, stap voor stap, toe naar 2050. Het jaar waarin al onze woningen gasvrij zullen zijn en voor het overgrote deel CO2-neutraal. Onderweg zullen we nieuw ontwikkelde technologie blijven onderzoeken en toevoegen aan onze plannen. Zonder spijt. Met gezond verstand.

 

CO2-pact met onze co-makers

Ymere bezit veel woningen, die onderling flink verschillen. Van eeuwenoud tot net nieuw. Van appartementencomplex tot vrijstaand huis. Om tot de best mogelijke oplossing te komen, werken we van begin tot eind intensief samen met dak-, gevel-, installatie- en energiespecialisten. We noemen dit het CO2-pact. Dit levert slimmere, effectievere maatregelen op. En zorgt ervoor dat de isolatiewerkzaamheden vaker samenvallen met geplande renovatie- en nieuwbouwprojecten. Zo worden dubbele kosten voorkomen en hebben huurders minder overlast.

Zonnepanelen Garstkamp

Slim verduurzamen met zonnepanelen

Het opwekken van zonne-energie is schoon en zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot per woning. Daarom verduurzamen we samen met onze partner Iederzon de komende jaren sociale huurwoningen met zonnepanelen en LED. Zo leveren we een bijdrage aan een beter milieu en bespaart de huurder op zijn energiekosten.

Lees meer over Iederzon

Eerste woningen van het gas af

In de Gentiaanbuurt in Amsterdam-Noord worden zes bouwblokken ingrijpend gerenoveerd en duurzaam verbeterd. De woningen gaan van het gas af. Ze worden aangesloten op het stadswarmtenetwerk. Huurders koken straks op inductie. De eerste 38 woningen zijn inmiddels klaar. 

Gentiaan van het gas af

Regenwormen bestrijden wateroverlast

In Weesp zijn duizenden regenwormen uitgezet om wateroverlast in delen van de stad tegen te gaan. De regenwormen zorgen ervoor dat de wijken minder drassig zijn.

De regenwormen zijn goed bezig