Ons werkgebied

De Metropoolregio Amsterdam is een bijzonder geliefd stukje Nederland. Er willen meer mensen wonen dan er huizen zijn. Dat drijft de prijzen steeds verder omhoog. En zorgt ervoor dat wie wel een betaalbaar huurhuis heeft, daar nooit meer weggaat. Zelfs als dat huis eigenlijk niet meer past bij de gezinssituatie, de levensfase of het inkomen. De woningmarkt raakt zo meer en meer op slot.

Ymere is samen met andere woningcorporaties, de gemeenten en de overheid continu op zoek naar nieuwe manieren om doorstroom te stimuleren. Denk daarbij aan experimenten met woningruil. Verhuizen eenvoudig en betaalbaar maken, ook tussen verschillende gemeenten. En natuurlijk door scherp te zijn op woonfraude. Zodat meer mensen met een bescheiden inkomen weer een huis kunnen vinden dat bij ze past.

 
Metropoolregio Amsterdam
Overzichtskaart van de Metropoolregio Amsterdam

Huurhuis uit als ouders overlijden? Meestal niet.  

Het is al intens verdrietig als je ouders komen te overlijden. Het wordt nog verdrietiger als je daardoor je ouderlijke woning moet verlaten. Dit soort situaties willen we écht voorkomen. Kinderen waarvan de ouders komen te overlijden, hoeven daarom niet bang te zijn dat ze geen woonruimte meer hebben. Ymere biedt hun een nieuw huurcontract op hetzelfde adres of een passend en betaalbaar alternatief aan. Sinds de invoering van de regeling vorig jaar hielpen we ruim 20 wezen aan een fijn thuis.

Door naar het artikel

Sociale huurwoning verkopen? Liever niet, soms wel.

“Te koop!’ Eerlijk is eerlijk. Als het aan ons ligt verkopen we het liefste zo min mogelijk sociale huurwoningen. Zeker niet nu er zoveel mensen op zoek zijn naar een betaalbaar huurhuis. Maar soms is verkoop gewoon een noodzakelijk kwaad. En dan plakken we met flinke tegenzin een ‘Te koop-bord’ op het raam. 

Waarom wij soms verkopen

Op toplocatie in Amsterdamse binnenstad 20 sociale huurwoningen gerenoveerd

In twee markante panden tussen het Theater Bellevue en het American Hotel hebben grondig gerenoveerd en 20 betaalbare en duurzame sociale huurwoningen gerealiseerd, hartje Amsterdam, zodat er voor mensen met een bescheiden inkomen ook op deze toplocatie een plek is om fijn te wonen.

Zo doen wij dat

Artists impression van Overhoeks
Artists impression van Overhoeks

Honderden nieuwe sociale huurwoningen in Amsterdam

Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een betaalbaar huurhuis in Amsterdam. Wij realiseren in de nieuwe wijk Overhoeks 600 sociale huurwoningen.

Sociale huurwoningen Overhoeks

"Mijn oude huis werd veel te groot"

Sandra Rijke woonde jarenlang in een groot dubbel bovenhuis in De Pijp. Toen haar zoon de deur uit was, wilde ze graag verhuizen naar een beter passende, kleinere woning.

van groot naar beter