Ons werkgebied

De Metropoolregio Amsterdam is een bijzonder geliefd stukje Nederland. Er willen meer mensen wonen dan er huizen zijn. Dat drijft de prijzen steeds verder omhoog. En zorgt ervoor dat wie wel een betaalbaar huurhuis heeft, daar nooit meer weggaat. Zelfs als dat huis eigenlijk niet meer past bij de gezinssituatie, de levensfase of het inkomen. De woningmarkt raakt zo meer en meer op slot.

Ymere is samen met andere woningcorporaties, de gemeenten en de overheid continu op zoek naar nieuwe manieren om doorstroom te stimuleren. Denk daarbij aan experimenten met woningruil. Verhuizen eenvoudig en betaalbaar maken, ook tussen verschillende gemeenten. En natuurlijk door scherp te zijn op woonfraude. Zodat meer mensen met een bescheiden inkomen weer een huis kunnen vinden dat bij ze past.

 
Metropoolregio Amsterdam
Overzichtskaart van de Metropoolregio Amsterdam

"Ik wou dat oma dichterbij woonde"

Het is voor huurders in een sociale woning niet makkelijk om te verhuizen naar een andere gemeente. Dat moet anders vinden wij.

makkelijker verhuizen naar een andere gemeente

"Mijn oude huis werd veel te groot"

Sandra Rijke woonde jarenlang in een groot dubbel bovenhuis in De Pijp. Toen haar zoon de deur uit was, wilde ze graag verhuizen naar een beter passende, kleinere woning.

van groot naar beter

Artists impression van Overhoeks
Artists impression van Overhoeks

Honderden nieuwe sociale huurwoningen in Amsterdam

Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een betaalbaar huurhuis in Amsterdam. Wij realiseren in de nieuwe wijk Overhoeks 600 sociale huurwoningen.

Sociale huurwoningen Overhoeks

Artists impression van Tudorpark
Artists impression van Tudorpark

400 nieuwe sociale huurwoningen in Hoofddorp

De komende jaren start Ymere elk half jaar met de bouw van 30 tot 40 nieuwe sociale huurwoningen in Tudorpark. Als de wijk klaar is staan er circa 1400 woningen, waarvan 400 sociale huurwoningen.

Sociale huurwoningen Tudorpark