A A A

Nieuws

Geen vorige
1 2 3 van 20
Volgende
dinsdag 17 januari 2017
Huurders in Haarlemmermeer besparen flink met zonnepanelen

Woningcorporatie Ymere heeft samen met lokaal energiebedrijf Tegenstroom, de afgelopen twee jaar bijna 9.000 zonnepanelen op haar huurwoningen in Haarlemmermeer gelegd.

Lees meer

vrijdag 23 december 2016
Energie besparen is geld besparen

WoonEnergie heeft een programma ontwikkeld om te besparen op energiekosten. Huurders van Ymere en klant bij WoonEnergie kunnen deelnemen aan deze pilot. 200 van de 2.200 huurders kunnen deelnemen. Zij worden een half jaar gratis door WoonEnergie begeleid.

Lees meer

woensdag 21 december 2016

Sinds begin december wonen Nederlandse jongeren en statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) samen in De Maurits. Het voormalig kantoorpand bestaat uit 22 sociale huurwoningen van circa 37m² met eigen én gemeenschappelijke voorzieningen.

Lees meer

vrijdag 16 december 2016

Ymere heeft de bouw en verkoop van koopwoningen in nieuwbouwwijk Tudorpark in Hoofddorp overgedragen aan Dura Vermeer. We willen ons in de toekomst vooral concentreren op de bouw en het beheer van sociale huurwoningen.

Lees meer

woensdag 14 december 2016
Prestatieafspraken succesvol afgerond

Sinds de invoering van de Woningwet in juli 2015 is het voor woningcorporaties, gemeenten en huurdersorganisaties verplicht om gezamenlijk prestatieafspraken te maken. De prestatieafspraken voor 2017 moesten uiterlijk 15 december door alle partijen zijn ondertekend. Deze deadline is gehaald.

Lees meer

vrijdag 2 december 2016

Uit het jaarlijkse sectorbeeld van de Autoriteit woningcorporaties dat vandaag is gepresenteerd, blijkt dat het vermogen van woningcorporaties het afgelopen jaar is gegroeid. Daardoor kan het beeld ontstaan dat ‘het geld weer tegen de plinten op klotst’.

Lees meer

donderdag 1 december 2016

Ymere heeft een kantoorgebouw aan de Mauritskade 17A in Amsterdam omgebouwd tot 22 sociale huurwoningen. Begin dit jaar was het gebouw tijdelijk in gebruik door Gastvrij Oost en woonden er Syrische vluchtelingen. Ymere gaat de woningen in De Maurits nu verhuren aan jongeren én statushouders. Statushouders zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

Lees meer

dinsdag 29 november 2016

Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, huurdersvereniging De Waakvlam en woningcorporatie Ymere hebben maandag 28 november de prestatieafspraken voor 2017 getekend. De afspraken gaan over de beschikbaarheid en betaalbaarheid van sociale huurwoningen, kwaliteit en duurzaamheid, leefbaarheid en veiligheid, wonen en zorg, nieuwbouw, maatschappelijke verantwoordelijkheid en samenwerking.

Lees meer

donderdag 24 november 2016

Ymere heeft een bovengemiddeld goed rapportcijfer (AA) gekregen in de benchmark van brancheorganisatie Aedes die vandaag verschijnt. Deze benchmark richt zich op het meten en vergelijken van onder andere tevredenheid van huurders over de dienstverlening en de bedrijfskosten van woningcorporaties.

Lees meer

woensdag 23 november 2016

Gisteravond is voor de achtste keer de Lieven de Key Penning uitgereikt. Hof van Dumont was één van de genomineerden en is met de publieksprijs naar huis gegaan! De Lieven de Key Penning is een Haarlemse prijs voor architectuur, stedenbouw en monumenten.

Lees meer

Geen vorige
1 2 3 van 20
Volgende