A A A

Klanten

Huurders met een bescheiden inkomen

De meeste huurders van Ymere hebben een inkomen tot modaal. Zij wonen in (of komen in aanmerking voor) een sociale huurwoning. Ymere heeft sociale huurwoningen in de regio’s Almere, Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Weesp.

We willen huurders met betalingsachterstanden helpen. Daarom hebben we het ethisch manifest 'Van Schulden naar Kansen" ondertekend en ons aangesloten bij de landelijke coalitie van bedrijven die wil voorkomen dat mensen betalingsproblemen krijgen.

Huurders in de vrije sector

Voor mensen met een inkomen boven modaal heeft Ymere ruim 4.300 huurwoningen in de vrije sector. We richten ons specifiek op de groep middeninkomens die door Europese wetgeving niet meer in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Al onze woningen in de vrije sector zijn per direct te huur, zonder wachtlijst en zonder inschrijfgeld.

Studenten

Ymere heeft verschillende woningen voor studenten in Amsterdam, Haarlem en Almere. Het gaat om kamers en zelfstandige woningen.

Ouderen

Mensen die wat ouder zijn of met een beperking leven, kunnen bij Ymere terecht. Samen met zorginstellingen maken we woningen en de directe omgeving geschikt voor deze bewoners. Dat zijn zowel vitale ouderen als mensen die begeleid willen wonen. Maar ook bewoners van gezondheidscentra en mensen die intensieve zorg nodig hebben.

Kopers

Wie een koopwoning zoekt, kan deze bij Ymere vinden. We hebben een groot aanbod van koopwoningen in en rond Amsterdam, Almere, Haarlem, Haarlemmermeer en Leiden. Het gaat om nieuwbouwwoningen en bestaande woningen, in verschillende prijsklassen.

Bezitters van een woning in een appartementencomplex zijn verplicht lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE). VvE-beheer van Ymere, kan de VvE beheren op een  professionele en deskundige manier.

Starters

Ymere bouwt woningen voor starters. Zo scheppen we kansen voor deze groep op de woningmarkt. Ook is het goed voor de doorstroming. Kopers van een starterswoning laten vaak ergens anders in de stad een huurwoning achter. Ymere heeft ook verschillende regelingen om starters te helpen, zoals het Woonticket Middeninkomen en een proef met Flexibel huren.

Ondernemers

Voor ondernemers verhuren wij circa 3.500 bedrijfsruimten. Dat doen we op bestaande en nieuwe locaties. Ymere verhuurt kantoren, opslagruimten, parkeerplaatsen, scholen, ateliers en winkels. Ook bieden we bedrijfsruimten te koop aan.

We verhuren bedrijfsruimten aan buurtwinkels, supermarktketens, horecabedrijven, kunstenaars en dienstverleners en maatschappelijke instellingen. Startende ondernemers helpen we graag op weg.

Parkeerders

Ymere biedt ook parkeerplaatsen te huur en te koop aan. Voor een scherpe prijs kunnen klanten een parkeerplaats vinden in een overdekte garage, een garagebox of op een parkeerterrein.