A A A

42 jaar in een eengezinswoning en toch verhuizen?

Annemarie en Piet Blokker zijn onlangs verhuisd naar een appartement. Dat kwam door een brief die afgelopen zomer op de deurmat viel.

Lees hier verder het verhaal van Annemarie en Piet Blokker:

"We waren nog helemaal niet bezig met het zoeken naar een nieuwe woning, maar toen kwam die brief". Vertelt Annemarie Blokker over hoe het allemaal begon. In die brief stond dat als je wilt wonen in een prettig nieuwbouw appartement vlakbij de winkels, de markt en het theater je kunt reageren op WoningNet. En dat hebben meneer en mevrouw Blokker gedaan.

Nog niet gereageerd, maar wel bankstel gekocht

"Vlak nadat we de brief ontvingen hebben we ons nieuwe bankstel gekocht en gingen we al ruimen", vervolgt mevrouw Blokker haar verhaal. "We hadden nog niet eens gereageerd op WoningNet, maar in ons hoofd waren we al bezig met de verhuizing. Al die tijd hebben onze spullen in de opslag gestaan".

Genoeg voorbeelden hoe het niet moet

Hiervoor woonden mevrouw en meneer Blokker in een eengezinswoning aan de andere kant van het dorp. Mevrouw Blokker vertelt dat ze in de zorg heeft gewerkt; "daar zag ik hoe ik het niet wil. Mensen die koste wat kost in hun oude woning blijven wonen. Er komt een traplift en dan gaan ze alleen nog naar boven om te douchen, terwijl er in dat huis een gezin kan wonen. Zo star. Ik ken genoeg voorbeelden die zeggen alleen te verhuizen als ze tussen 6 plankjes liggen".

1.500 reacties op WoningNet

Toen de woningen op WoningNet stonden, bleek het echtpaar Blokker niet de enige; "er waren maar liefst 1.500 kandidaten. Ontzettend veel. En wij waren al gaan ruimen. Toen hebben we nog gebeld met de makelaar, Yvonne Olsen, en zij adviseerde ons te reageren op allebei de blokken. Goede beslissing, want het eerste blok was al vol en in het andere blok bleken er nog 4 woningen te zijn. Het werd uiteindelijk nummer 82. Net die woning met het mooie balkon en het rode torentje."

Spannende tijd brak aan

In de tussentijd moesten er nog allerlei documenten worden aangeleverd en het stel moest vanwege de vakantieperiode lang wachten op groen licht. "Dat was enorm spannend, want we moesten weken wachten op de uitslag. We kregen nog een belletje dat er 'iets' was met onze inkomensgegevens. Ik ben gelijk op de fiets gestapt en ben naar de Burgemeester Pabstlaan in Hoofddorp gefietst om alle stukken door te nemen. Dat was zo spannend. Maar toen kwam het verlossende telefoontje van de makelaar Ouassima. En onze reactie was 'is het wel echt??' Je moet je voorstellen dat je echt in rollercoaster zit. Toen hebben we staan juichen in de kamer. Wat een ontlading!"

Heel fijn wonen ook in de toekomst

Nu wonen ze sinds kort in hun nieuwe appartement aan de Doorbraak. "We zijn ontzettend blij. Ook met het oog op de toekomst. Zo zijn er geen drempels, de deuren zijn breder en je hebt een grotere douche. Dat heb je wel nodig, als je later een rollator nodig hebt"

Kleiner wonen maar toch meer ruimte

Hoe zit het dan wanneer je naar een kleiner appartement verhuist? "Dit appartement voelt heel ruim. Zo is deze woonkamer ruimer dan die in ons oude huis en onze slaapkamer is nu ook groter" vertelt mevrouw Blokker terwijl ze de woning laat zien. "Nu passen de nachtkastjes naast het bed, kun je nog om het bed heenlopen en er kan ook nog een extra kast bij. In ons oude huis ging dat niet. En dat we een 3e kamer hebben is heel prettig. Die gebruiken we als hobbykamer. Wat ook lekker is, is dat alles nieuw is."

Alles dichtbij

Het grote voordeel is, is dat alles zo dichtbij is vertelt mevrouw Blokker "Als ik de deur uitstap, steek ik de straat over en ben bij Pier K waar ik naar mijn koor ga. Met vriendinnen ga ik vaak naar Winkelcentrum De Symfonie waar we thee drinken en dat is nu ook een stuk dichterbij.

Vennepers uit oude buurt wonen hier ook

Terwijl meneer en mevrouw Blokker op het balkon staan dat uitkijkt op het plein en Pier K, komen ze hun nieuwe buurman tegen. Er wordt een kort praatje gehouden over de aanstaande verhuizing en de buurman fietst verder. Mevrouw Blokker vervolgt; 'Hier wonen heel veel Vennepers. Dan horen we hier 'Hey Blokkertje, jij ook hier?' en dan blijkt dat een paar buren uit ons oude buurtje hier nu ook wonen en dat is heel leuk."

Als je kans krijgt? Dan gewoon doen!

"Wij zijn erg blij dat we deze stap hebben kunnen zetten", vertelt mevrouw Blokker. "Nu we hier wonen, genieten we van het leven. Het is zo belangrijk dat je op tijd keuzes maakt. Wij hebben die kans gekregen en die kans hebben wij met beide handen aangepakt. Dat wil ik anderen die in dezelfde situatie zitten ook meegeven; als je de kans krijgt, dan moet je het gewoon doen, want dan kun je nog een heel nieuw leven hebben."