A A A

Mijn engelen van Ymere

Martine in haar nieuwe woningMartine was voor haarzelf en haar dochter met spoed op zoek naar een woning in Almere. Ondanks urgentieverklaring lukte het maar niet om een woning te vinden. Vanwege haar beperkte inkomen en de nieuwe toewijzingsregels, had Woningnet in eerste instantie geen woningen beschikbaar. Dankzij een tip van een vriendin reageerde Martine heel snel op een beschikbaar gekomen woning. Woonmakelaar Lucien Chandi schakelde ook snel en de match was gemaakt.

Waarom was je met spoed op zoek naar een woning?

“Na mijn scheiding had ik in Almere Haven via een particulier een huis gehuurd dat in de verkoop stond”, vertelt Martine. “Dit huis werd verkocht en mijn dochter en ik moesten met spoed op zoek naar een woning. Onze spullen zaten in de opslag en ik logeerde bij vriendinnen en familie. Ik zag mijn dochter door deze situatie noodgedwongen veel minder. Ondanks het urgentiebewijs dat ik zelf via maatschappelijk werk had geregeld, kon ik al maanden geen geschikte woning vinden.

Wat voor woning zocht je?

“Ik zocht een veilig huis, met ruimte voor mijn dochter en mijzelf. Het maakte mij eigenlijk niet uit hoe het eruit zag, als ik maar een plek heb waar ik niet meer weg hoef. Niet meer die onzekerheid dat ik ieder moment de woning weer mogelijk zou moeten verlaten. Toen ik deze woning in Almere Haven zag op Woningnet, belde ik direct Ymere en wilde ik de woning ongezien accepteren. Als alleenstaande ouder kom je alleen in aanmerking voor een één- of tweekamerwoning. Deze relatief grote tweekamerwoning met ook voldoende ruimte voor mijn dochter, was voor mij een lot uit de loterij.”

Hoe heeft Ymere je daarbij geholpen?

Martine glimlacht: “Ik belde Ymere en kreeg uiteindelijk Jolanda Bendt (assistent woonmakelaar) aan de lijn. Zij luisterde goed naar mijn verhaal en heeft mij echt fantastisch geholpen. Ongezien accepteren mocht niet van haar, maar ze regelde direct een bezichtiging via Lucien.” Lucien zegt hierover: “De vraag van Martine was heel redelijk: kan ik snel bezichtigen, want ik heb geen eigen woning en dat is verschrikkelijk. Bovendien was Martine de eerste kandidaat voor deze woning. De bezichtiging stond eigenlijk pas over anderhalve week gepland. Het afmelden van de overige negen kandidaten was even extra werk, maar we hebben wel de woning eerder kunnen verhuren. Martine blij en wij minder leegstand, kortom een win-win situatie.”

Ben je tevreden over de woning?

“Zoals gezegd ben ik superblij. Ik wilde een woning die groot genoeg is voor mijn dochter en mij en liefst met een tuintje. Mijn dakterrasje komt dus goed van pas. Deze woning was door Ymere teruggekocht en de keuken met prachtig fornuis is echt een bonus. Enige aandachtspunt dat ik heb is dat de woning niet goed nagekeken is, voor deze in de verhuur ging. Mijn luchtafvoer was niet goed aangesloten. Mijn advies aan Ymere is: kijk standaard alle woningen die weer terug in de verhuur gaan goed na.”