A A A

Op zoek naar een woning dicht bij de brandweerkazerne

Nico Dalmulder en zijn vrouw huurden ruim 25 jaar een sociale huurwoning van Ymere. Vanwege zijn werk als vrijwilliger bij de brandweer, wilde Nico dichter bij de brandweerkazerne wonen. Daarom ging hij samen met zijn vrouw op zoek naar een passende woning in de buurt van de kazerne.

Keuze uit twee woningen

Via de website van Ymere vonden Nico en zijn vrouw twee woningen. “Wij wisten niet dat we ook via de website van Ymere op woningen konden reageren. Wij keken altijd op de site van Woningnet. Toen wij op de site van Ymere keken, hadden wij al meteen twee woningen op het oog. Het was dus eigenlijk kiezen uit de beste woning voor ons.”

Van sociale huurwoning naar vrije sector

Nico Dalmulder en zijn vrouw zijn tweeverdieners, vandaar dat een vrije sectorwoning voor hen de enige keuze was. “We betalen wat meer, maar hebben nu een woning die nieuwer en ruimer is.”

Trouwe klantenbonus

Nico en zijn vrouw komen ook in aanmerking voor de Trouwe Klantenbonus. Dat komt omdat zij al meer dan 9 jaar van Ymere huren, zij weer verhuisd zijn naar een Ymere-woning die zij zelf hebben gezocht en het huurverschil meer dan € 40,- is. “De Trouwe Klantenbonus is natuurlijk erg leuk, maar als het er niet is, dan is het er niet. Als we wisten dat we ook via de website van Ymere woningen konden bekijken, dan hadden we veel eerder gekeken. Ook als we wisten dat we voor niet veel meer huur een nieuwere en ruimere woning konden krijgen.”