A A A

Samenwerken

Samenwerken in een netwerk

Ymere kan haar kerntaak alleen goed uitvoeren samen met andere partijen. Wij werken in een netwerk met bewoners, gemeenten, maatschappelijke instellingen, zorgverleners en anderen. Samen leveren we een bijdrage aan de wijk of buurt.

Ook intern werkt Ymere zo. De vraag van de klant bepaalt welke Ymere-medewerkers in actie komen. Zij weten elkaar te vinden als er iets speelt. Zo kunnen wij ‘buurman’ zijn van onze bewoners, in plaats van afstandelijk instituut.

Samenwerken met huurders

Huurders weten het beste wat er speelt in hun woning, complex en buurt. Daarom betrekken we ze graag bij ons beleid, onze dienstverlening en onze producten. Ymere heeft regelmatig overleg met bewonerscommissies en (lokale) huurdersorganisaties. Dat is de formele participatie. Elke bewoner kan zich aansluiten bij een bewonerscommissie of huurdersorganisatie.

Daarnaast zijn er allerlei vormen van informele participatie. Ymere komt het liefst in gesprek met huurders op een manier die bij ze past. Bijvoorbeeld persoonlijk bij de mensen thuis, via sociale media of via ons digitaal huurderspanel.

Samenwerken met bedrijven: co-makership

Ymere zoekt bewust langdurige samenwerking met externe partijen, zoals bouwbedrijven. Daardoor kunnen we woningen efficiënter ontwikkelen, bouwen, verbeteren en onderhouden. Tegelijkertijd kunnen de kosten omlaag. Ook neemt de kwaliteit van het eindproduct toe. Klanten zijn meer tevreden. Alle partijen brengen hun deskundigheid in. Ook dat scheelt tijd en geld. Vertrouwen en transparantie zijn de fundamenten voor het werken in co-makership.