A A A

Medewerkersverhalen Marjolein Cazemier

marjolein cazemier

Marjolein Cazemier aan het werk

"Een maatschappelijk bijdrage leveren, is waar ik het voor doe."

Het verhaal van Marjolein Cazemier.  

Marjolein Cazemier (35) werkt als Regiomanager bij Ymere.  Zij is verantwoordelijk voor de afstemming van het beleid tussen de regio’s waarin Ymere opereert. “Samen met belanghebbenden overleggen wij over verschillende wijken, verhuurde complexen en leerbaarheid in de omgeving. Daarnaast overleg ik met bestuurders en wethouders over ons beleid en los ik ook grote problemen bij huurders op. 

Een typische werkdag van Marjolein is dan ook gevarieerd en breed. Zo heeft Marjolein op maandag een gesprek met de gemeente in de Bijlmer. Op dit moment is de Bijlmer een ontwikkelgebied waar zowel de gemeente als woningbouwcorporaties willen investeren. “Bij het overleg zijn ook andere directeuren van corporaties aanwezig en in dit overleg bespreek ik namens Ymere wat onze plannen zijn en wat wij van de gemeente verwachten. Al met al schakel je tussen alle lagen en ben je ook vaak buiten de deur”. 

Met een rijk verleden in de woningbouwsector is Marjolein trots waar ze nu staat. Het begon allemaal tijdens haar studie psychologie toen Marjolein heeft gewerkt bij Mitros en Portaal in een stadsvernieuwingswijk. Hier kwam het besef dat de woningbouwsector de sector is waar ze zich in wilde ontwikkelen. “Door mijn bijbaan naast mijn studie besefte ik dat een dak boven mijn hoofd zoiets fundamenteels is in je leven. Dat je daar iets aan kan doen. Dat vind ik tof”. 

Vanuit deze ambitie heeft Marjolein na haar studie als onderzoeker gewerkt bij de Nederlandse Woonbond. “Dat is een belangenbehartiger van alle huurders in Nederland. Bij de Woonbond heb ik 200 corporaties van binnen gezien en werd ik door Ymere ingehuurd op de afdeling stedelijke vernieuwing. Hierdoor wist ik al vrij snel dat ik bij Ymere wilde werken op die afdeling. Ik heb geen andere afdeling gezien tijdens mijn tijd als onderzoeker waar zo professioneel wordt gewerkt aan renovatieprojecten. De mening van onze huurder krijgt hier een centrale plek. Het is fijn dat dit zo goed geregeld is, dat ben ik eerder nog niet tegengekomen.  

De vlam was overgeslagen en na vijf jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging bij Ymere. Zo is Marjolein logischerwijs gaan werken bij de afdeling stedelijke vernieuwing als procesmanager. “Bij stedelijke vernieuwing heb je gedreven professionals op hoog niveau. Hier heb ik onwijs veel geleerd. Ik heb hier de renovatie van de Van der Pek buurt gedaan en Bos en Lommer. Het is mooi geworden en dat geeft mij een voldaan gevoel."

Naast de werkzaamheden als procesmanager kreeg Marjolein de mogelijkheid om zich te verdiepen in interne organisatieprojecten. Zo heeft ze meegewerkt aan de ondernemersstrategie van Ymere en heeft ze een organisatieverandering begeleid. “Bij het strategisch project was ik programma manager. Hier heb ik 12 deelprojecten gestart en 12 projectleiders aangestuurd om de strategie uit te voeren. Tijdens mijn veranderingstraject heb ik nagedacht over hoe je teams in elkaar zet. Dat was voor mij heel leuk en nieuw”. 

Na 4 jaar had Marjolein de ambitie om regiomanager te worden. Hiervoor had ze meer leidinggevende ervaring nodig. Daarom kreeg ze de kans om als interimmanager bedrijfsruimte en parkeren aan de slag te gaan. Naast deze interim functie heeft ze het managementleerlijn-ontwikkelprogramma van Ymere gevolgd. Dit programma heeft mij tools gegeven hoe ik als manager mijn team goed laat functioneren”.  

Op dit moment zit Marjolein helemaal op haar plek binnen Ymere. “Het is een actieve, betrokken en vooruitstrevende club en Ymere is zeker niet hiërarchisch. Er wordt hard gewerkt en wij hebben een open cultuur. Daarnaast is het mooie aan Ymere dat ik opereer in een heel interessant politiek veld. We durven onze nek uit te steken en pakken dingen snel op om uiteindelijk ons doel te bereiken; mensen met een bescheiden inkomen een plek geven in de metropoolregio”.