A A A

Medewerkersverhalen

Petra de Ruiter aan het werk in Pakhuys Afrika

Continu werken aan een efficienter finance proces

Het verhaal van Petra de Ruiter

Petra gaat elke dag met plezier naar werk en zij krijgt energie van het meewerken aan procesverbeteringen, het beheersen van financiële risico’s, het coördineren van de jaarrekening en andere werkzaamheden die leiden tot een efficiënter finance proces. En hoewel haar werk niet routine is, is de start van haar ochtend dat wel. “Elke ochtend haal ik koffie voor mijn collega’s. Vervolgens pak ik mijn to-do kladblok. Zo kan ik met een goed gevoel aan de dag beginnen.” 

Een woningcorporatie was in het begin wel even wennen voor Petra. “Ymere is als woningcorporatie en stichting gebonden aan veel regels en wetgeving. Die specifieke wetgeving heb ik eerst moeten leren. Maar dat maakt het binnen mijn discipline wel heel gevarieerd en uitdagend. En ik heb een fijn team dat altijd klaar staat om te helpen. Het is gemêleerd qua leeftijd, maar dat is juist leuk. Er is een goede teamspirit”.   

Bij Ymere krijgt ze naast haar werkzaamheden ook ruimte om verbeteringen door te voeren. “Het is leuk om verbeteringen te mogen doorvoeren. Ik lever bijvoorbeeld mijn input aan de overgang naar een nieuw ERP-systeem en maak daarbij deel uit van een scrum team dat bestaat uit leden van verschillende disciplines. Samen aan hetzelfde doel werken.” 

Petra zit dus helemaal op haar plek bij Ymere. Ze heeft een fijn team, vindt uitdaging in haar werk en heeft afwisselende werkzaamheden. “Ymere is een mooie organisatie. Hier wordt je resultaat echt zichtbaar gewaardeerd. En als ik in de loop van tijd iets anders zou willen gaan doen, zijn er genoeg mogelijkheden binnen Ymere”.