18-10-2019  |  Persbericht

Jeroen Mennink nieuwe directeur vastgoedbeheer Ymere

Jeroen Mennink (46) is per 1 januari 2020 de nieuwe directeur vastgoedbeheer en lid van de directieraad bij Ymere. Hij wordt bij de woningcorporatie verantwoordelijk voor het duurzaam onderhouden en verbeteren van de 76.000 huurwoningen van de woningcorporatie in de metropoolregio Amsterdam (Amsterdam, Haarlem, Weesp, Almere, Haarlemmermeer en Gooise Meren). Mennink volgt Dory Louwerens op die recent benoemd is als directeur Verhuur en Wonen.

 

Jeroen Mennink heeft veel ervaring in het beheer en verduurzaming van vastgoed en innovatie en ketensamenwerking in de bouw. Hij komt over van woningcorporatie Vestia in Rotterdam en werkte eerder in verschillende functies bij TNO.

“Ik heb er heel veel zin in”, zegt Mennink energiek over zijn transfer. “Juist omdat de corporatiesector voor tal van grote uitdagingen staat. Ook Ymere. Neem alleen al het zoeken naar goede, innovatieve en vooral efficiënte oplossingen voor verduurzamingsvraagstukken.”

Zijn ideeën sluiten nauw aan op de ambities van Ymere. Mennink wil daarbij vooral ook gebruik maken van de kennis en kunde van co-makers waar Ymere al nauw mee samenwerkt. “En als je iets hebt bedacht, uittest en dat ook kunt uitrollen over honderden tot duizenden andere huurwoningen. Dat heeft écht impact. Samen innoveren en doen.”

Ymere is blij met de komst van Mennink. Directielid Hélène Pragt: “De komende jaren komt veel op ons af. Zo staat Ymere, naast het doorlopende dagelijkse onderhoud en verbeteren van de woningen voor een grote duurzaamheidsopgave.” Mennink heeft daarover volgens haar slimme en kosteneffectieve ideeën. Pragt: “Met de komst van Jeroen versterken we Ymere met een ervaren en gedreven collega die vanuit zijn expertise een belangrijke bijdrage gaat leveren in het realiseren van onze doelstellingen.”

De directieraad van Ymere wordt gevormd door de statutaire directie Karin Laglas (voorzitter) en Hélène Pragt (lid statutaire directie) tezamen met de directeuren Verhuur & Wonen Dory Louwerens, Portefeuillevernieuwing Viviane Regout, Vastgoedbeheer en Concernzaken Linda Sas.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuws-alert.

Aanmelden

Met persvragen kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van Ymere via communicatie@ymere.nl..