7-2-2020  |  Persbericht

Ymere-woningen in Leeghwaterkwartier staan er weer netjes bij

De 76 woningen van Ymere in het Leeghwaterkwartier in Hoofddorp staan er weer netjes bij. Het afgelopen jaar zijn de woningen in de Lipkensstraat, Kockstraat, Van Gennepstraat en Boslaan grondig opgeknapt en tegelijkertijd verduurzaamd.

 

De huizen hebben nieuwe gevels gekregen met isolatie. Ook het dak is geïsoleerd en de ramen zijn voorzien van dubbelglas. Samen met mechanische ventilatie en luchtroosters zorgt dat voor een prettig binnenklimaat en een lager energieverbruik. Verder hebben de woningen een tweede toilet in de badkamer gekregen, als de bewoners dat wilden. En als dat nodig was, is ook de keuken, toilet en badkamer vernieuwd. De afronding van de werkzaamheden werd op 6 februari gevierd met een feestje voor alle betrokkenen: bewoners, mensen van de bouw, de gemeente en van Ymere. 

Verduurzaming van woningen

Remco Pols, regiomanager: “We zijn trots op het resultaat. Het was niet niks. Het verduurzamen van woningen uit de jaren vijftig, is een hele klus. De huizen zijn als het ware volledig ingepakt. De hele aanpak van de gevel duurde negen dagen per woning. Voor de bewoners was dat natuurlijk ingrijpend. Zij konden tijdens de werkzaamheden logeren in een woning die daarvoor was gereserveerd.” 

Wethouder Mieke Booij woont al lange tijd in Haarlemmermeer en kent de buurt in Hoofddorp goed. “Wat een verbetering! Heel goed ook dat de huizen gelijk zijn verduurzaamd. We hoeven in Haarlemmermeer geen koploper te zijn op duurzaamheid, maar slimme volgers zijn we wel.“

Bewonerscommissie volgde de plannen op de voet

De bewonerscommissie heeft de plannen voor de aanpak op de voet gevolgd. Ilone Snikkenburg, voorzitter: “We vonden het eerste ontwerp voor de gevel niet mooi. Dat is aangepast, veel beter.” Over de binnenkant van de woning is de voorzitter niet tevreden. “De afwerking had beter gekund.” Mevrouw Smit uit de Lipkensstraat zag erg op tegen de verbouwing: “Maar het is me meegevallen. We zaten in de logeerwoning en dat was best te doen. We zijn heel blij met onze opgeknapte woning.”

Logeerwoning  

Tineke Huigsloot, procesmanager van Ymere, heeft het hele project van begin tot einde begeleid. “Zo’n ingreep geeft natuurlijk overlast voor bewoners in de buurt. Dat is onvermijdelijk, maar omdat bewoners naar een logeerwoning gingen, bleef het leefbaar. Bij het maken van de plannen zijn we op diverse punten tegemoet gekomen aan de wensen van de huurders. Het is tenslotte hun huis. Door alle ingrepen zijn de woningen een stuk comfortabeler.”     

 
De huizen hebben nieuwe geïsoleerde gevels
De nieuwe gevels met isolatie en ramen voorzien van dubbelglas
 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuws-alert.

Aanmelden

Met persvragen kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van Ymere via communicatie@ymere.nl..