20-4-2020  |  Persbericht

Voorlopig plan woningen Nieuw-Vennep

Ymere en de gemeente Haarlemmermeer bekijken samen of er woningen kunnen komen op de plek in Nieuw-Vennep, waar de Rehobothschool stond. Deze school aan de Veldbloemstraat is in 2015 gesloopt. Sindsdien is het terrein onbebouwd gebleven.

 

De gemeente wil de locatie bestemmen voor woningbouw.  Ymere heeft een voorlopig plan gemaakt voor 43 sociale huurwoningen voor vooral starters en jongeren. De woningen moeten passen in de groene, dorpse omgeving. Daarom is gekozen voor laagbouw.   

Het plan omvat appartementen van 50m2 met twee kamers, een open keuken, een klein terras of frans balkon, en een gezamenlijke berging. Er komt een lift. Ook krijgen de woningen een warmtepomp en zonnepanelen, wat ze zeer duurzaam maakt.

Plan online te bekijken en mogelijkheid om te reageren
Begin april hebben buurtbewoners een brief ontvangen van de gemeente en Ymere over de plannen. Door de coronacrisis is het niet mogelijk de gebruikelijke informatiebijeenkomst te organiseren.  Daarom presenteren gemeente en Ymere het voorlopige plan online op de website van de gemeente. Buurtbewoners en andere belangstellenden kunnen het plan daar bekijken en via een formulier van de gemeente hun reactie geven. 

Meer informatie en reacties op de website van de gemeente

 
Artists impression nieuwsbouw Veldbloemstraat Nieuw Vennep
Artists impression nieuwsbouw Veldbloemstraat Nieuw Vennep
Artists impression nieuwsbouw in vogelvlucht Veldbloemstraat Nieuw Vennep
Artists impression nieuwsbouw vogelvlucht Veldbloemstraat Nieuw Vennep
 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuws-alert.

Aanmelden