10-12-2020  |  Persbericht

120 sociale huurwoningen in Hyde Park Hoofddorp

Ymere gaat in Hyde Park, naast het centraal station in Hoofddorp, 120 sociale huurwoningen realiseren. Met deze compacte appartementen gaan we straks met name starters op de woningmarkt blij maken.

 

Het tekenmoment

Op woensdag 9 december ondertekenden Viviane Regout , directeur Portefeuillevernieuwing van Ymere, samen met Lars van Engelen, directeur Snippe en Harm Janssen, directeur van BPD Regio Noord-West de intentieovereenkomst voor de koop van de sociale huurwoningen.

Beeld: het tekenmoment met alle partijen
Beeld: het tekenmoment met alle partijen


Ymere heeft in Haarlemmermeer ruim 13.000 huurwoningen. In deze regio willen we graag meer compacte appartementen toevoegen. Viviane Regout: “Onze huidige portefeuille in Haarlemmermeer is voornamelijk opgebouwd uit eengezinswoningen. In de jaren zeventig en tachtig was dat een logische keuze. Vandaag staan we voor een andere opgave. Nagenoeg al onze woningzoekenden bestaan uit één- of tweepersoonshuishoudens of kleine éénoudergezinnen. Voor hen willen we vooral compacte appartementen realiseren. Hyde Park wordt een prachtige, nieuwe wijk in het centrum van Hoofddorp naast het centraal station. Het is goed dat hier straks ook plek is voor sociale huurappartementen, waar we vooral veel starters op de woningmarkt blij mee gaan maken.” De woningen zijn de eerste van 800 sociale huurwoningen in dit gebied. Ymere heeft het voornemen om nog meer sociale woningen in Hyde Park af te nemen. In totaal komen in Hyde Park 3.800 woningen in verschillende prijsklassen.

Lars van Engelen is verheugd over de samenwerking met Ymere: “Ymere is een grote en ervaren corporatie die ook sterk in de Haarlemmermeer aanwezig is. Hun wensen sluiten goed aan bij onze visie voor Hyde Park als hoogstedelijke woonwijk bij het station.” Ook Harm Janssen is als gebiedsontwikkelaar zeer content met deze samenwerking: “We kunnen nu concreet invulling gaan geven aan onze ambitie om woongebieden te ontwikkelen waarin voor mensen met een verschillende achtergrond plaats is. Betaalbaarheid is daarbij voor ons belangrijk.”

Veel belangstelling

Hyde Park komt op de plaats van het voormalige kantorenpark Beukenhorst-West. Over enkele jaren vormt dit de plek waar circa 3.800 woningen en diverse voorzieningen een levendige stadswijk vormen. Op dit moment zijn er al meer dan 10.000 geïnteresseerden voor de nieuwste stadswijk in de Metropoolregio Amsterdam. De bouw van de eerste woongebouwen is inmiddels gestart. Over circa zeven jaar vindt naar verwachting de oplevering van de laatste woningen plaats.

Hyde Park
Beeld: De toekomstige appartementen

Starters

De 120 sociale huurwoningen van Ymere komen in een zelfstandig woongebouw in het plangebied Hyde Park. Er komen zowel 2-kamer als 3-kamerwoningen. De woningen zijn met name bestemd voor starters op de woningmarkt. Vooral onder deze groep woningzoekenden is de vraag naar sociale huurwoningen groot. Nu de intentieovereenkomst is ondertekend gaan Ymere en de ontwikkelaar het plan verder uitwerken en volgt een definitieve koopovereenkomst. Naar verwachting start de bouw van dit woongebouw begin 2022 en kunnen de huurders in 2024 hun intrek nemen in de woningen.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuws-alert.

Aanmelden

Met persvragen kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van Ymere via communicatie@ymere.nl..