Nieuwbouw

 

De Goudvink Buiksloterham

93 sociale huurwoningen en het regiokantoor van Ymere.

Het gebouw Kavel 4a Buiksloterham
Het gebouw Kavel 4a Buiksloterham

93 sociale huurwoningen

Het gaat om 93 woningen van 20 tot 38 m 2 voor bewoners met een 1- of 2-persoonshuishouden. Deze oppervlakte is volgens het officiële woningwaarderingssysteem gemeten (woonkamer, keuken, slaapkamer(s) en badkamer). Vragen hierover? Op de pagina van de Rijksoverheid vindt u meer informatie. 

Ook jongere huurders maken kans op een woning in De Goudvink.  We reserveren 16 woningen voor deze huurders. Zij kunnen een woning huren met een tijdelijk jongerencontract van 5 jaar. 

Een groot deel van de woningen worden studio's. Er zijn ook woningen met één of twee slaapkamers. Alle woningen zijn voorzien van een keuken, woon-/slaapgedeelte, badkamer en toilet. De woningen krijgen geen eigen buitenruimte. De bewoners kunnen straks gebruikmaken van de gemeenschappelijke binnentuin.

Het binnenhof van De Goudvink van bovenaf
Binnenhof uitgezoomd

Bijzonderheden

  • 16 woningen worden verhuurd met tijdelijke jongerencontracten van 5 jaar
  • Duurzame materialen
  • Een deel van de woningen heeft geen wasmachine-aansluiting. De bewoners kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke wasmachineruimte
  • Er komt een gemeenschappelijke tuin 
  • Er komt een aparte fietsenstalling. Ook is er ruimte voor enkele scooters
  • Er zijn 8 woningen met een parkeerplaats voor de auto te huur. Deze worden gekoppeld verhuurd. De gemeente geeft geen parkeervergunningen uit
Binnenhof De Goudvink
Het binnenhof

Gemeenschappelijke binnentuin

Het gebouw krijgt een gemeenschappelijke tuin. De tuin wordt aangekleed met groen en plekken waar bewoners kunnen zitten. De tuin komt aan de achterkant van het gebouw. 

WoningNet

De woningen in De Goudvink zijn niet meer beschikbaar. U kunt niet meer reageren via WoningNet. Alleen als er een bewoner de huur opzegt, dan komt er een advertentie op WoningNet. 

Via WoningNet kunt u reageren op een sociale huurwoning

De woonafspraken komen in de gemeenschappelijke ruimte
De woonafspraken komen in de gemeenschappelijke ruimte

Een fijne woonplek

Bewoners delen samen voorzieningen

Ook bewoners die een steuntje in de rug nodig hebben vinden hun thuis in De Goudvink. Zij willen een goede buur willen zijn voor elkaar en andere buren en krijgen begeleiding. Dat betekent dat er vanuit de organisatie iemand aanwezig is die samen met deze bewoners invulling geeft aan het samen wonen en samen leven.

Plezierig wonen doen we samen

In De Goudvink woont u samen met uw buren in een woongebouw waar u ook dingen met elkaar deelt. Daarom helpt Ymere u om met uw buren woonafspraken te maken. Deze afspraken komen op papier en worden onderdeel van de huurovereenkomst.

Wijkbeheerder

Daarnaast zorgt de wijkbeheerder er samen met de bewoners ervoor dat De Goudvink een fijne plek is om (samen) te leven.

De wijk Buiksloterham

Buiksloterham ligt aan de noordwestkant van het IJ. Eerst was het een bedrijventerrein. Het gebied verandert de komende jaren in een woonwijk waar vele nieuwe Amsterdammers hun thuis zullen vinden. 

Het is goed bereikbaar. Er stoppen voor de deur regelmatig bussen.  In de omgeving zijn en komen er allerlei voorzieningen. Het is een wijk in de groei, dus dat biedt mogelijkheden.

 

De wijk van boven
De wijk van boven

Duurzame nieuwbouw 

De naam De Goudvink - dankt het gebouw aan de vorm en de goudkleurige kleur. De Goudvink wordt straks een herkenbare verschijning op de hoek van de Floraweg en Klaprozenweg.  Het wordt een duurzaam gebouw waar bewoners comfortabel en energiezuinig kunnen wonen.

In de video geeft de architect, MeesVisser, een virtuele rondleiding door de nieuwbouw. 

Nieuwe regiokantoor

Naast woningen komt in de nieuwbouw het nieuwe regiokantoor Amsterdam-Noord.

Het kantoor verhuist naar De Goudvink zodat straks bewoners ook terecht kunnen voor de service die zij gewend zijn en die bij een regiokantoor horen. 

Op de hoogte blijven?

Meld u hier aan om op de hoogte te blijven van dit project. 

Aanmelden

In De Goudvink komt ook het regiokantoor van Ymere
In De Goudvink komt ook het regiokantoor van Ymere

Ondertussen op de bouwplaats

Het werk op de bouwplaats maakt vorderingen. De contouren van De Goudvink zijn zichtbaar. Nu de buitenkant staat, gaat de bouw onverminderd verder.

Onze samenwerkingspartner, HSB Bouw laat op de Facebookpagina zien wat er gebeurt op de bouwplaats. 

 

in aanbouw
De Goudvink in aanbouw