Nieuwbouw

 

Groeneweg, Vijfhuizen

    

35 sociale huurappartementen in Vijfhuizen

In het dorp Vijfhuizen (gemeente Haarlemmermeer) komen 35 nieuwe huurappartementen. We verwachten dat deze in het voorjaar van 2022 klaar zijn voor hun nieuwe bewoners. U kunt niet meer op deze woningen reageren, de verhuur is gesloten.

De nieuwbouw in het kort

  • 35 driekamerappartementen in 2 gebouwen
  • gelijkvloerse woning van ongeveer 75 m2
  • woonkamer, 2 slaapkamers, keuken en badkamer
  • op begane grond of 1e etage
  • privé buitenruimte 
  • gezamenlijke binnentuin
  • 1 lift 
  • zeer lage energiekosten dankzij klimaatneutrale bouw

Vijfhuizen

Vijfhuizen ligt tussen Hoofddorp en Haarlem en is het enige dorp dat al bestond vóór de inpoldering van het Haarlemmermeer. Het vormde één van de landtongen die van het oude land werden afgesneden bij het graven van de Ringvaart. Het dorp telt 4.400 inwoners en heeft een zeer actieve dorpsvereniging.

Rustig, duurzaam en groen wonen

De nieuwe appartementen komen in twee gebouwen rond een binnenhof. Er komen 16 woningen op de begane grond en 19 op de eerste etage. De gebouwen in het groen liggen dichtbij de voorzieningen in het dorp.

De woningen hebben een warmtepomp en zonnepanelen.   

Sociale huur

Deze woningen zijn voor huishoudens met een jaarinkomen tot en met € 45.015 (prijspeil 2022). Het inkomen van uw partner of medehuurder telt hierbij mee. Voor 1-persoonshuishouden geldt een jaarinkomen tot en met € 40.765.  De netto huur is minder dan € 763,47 (prijspeil 2022), gemeten op het moment dat u de woning gaat huren. Op www.woningnet.nl staan alle voorwaarden om een sociale huurwoning te mogen huren.

U betaalt naast de huur een vergoeding om energiezuinig te wonen

Omdat deze huizen energiezuinig gebouwd zijn, betaalt u hiervoor een vergoeding aan Ymere, oftewel de Energie Prestatievergoeding (EPV).

Lees hier meer over hoe dat zit>>

De maandelijkse vergoeding voor deze woningen wordt ongeveer € 95,-. Als u energiezuinig leeft, hebt u daarnaast bijna geen energiekosten, dankzij uw warmtepomp en 15 tot 18 zonnepanelen die uw energie opwekken.