Renovatie

 

Rozenprieel

Haarlem

 

Rozenprieel

Rozenprieel is een gezellige buurt vlakbij het centrum van Haarlem. Met veel variatie aan woningen. Ymere beheert ruim 600 woningen in het Rozenprieel. Zo’n 150 daarvan zijn begin 20e eeuw gebouwd. De funderingen van deze woningen zijn meestal slecht. Daarnaast is ook onderhoud en modernisering gewenst. Deze woningen worden daarom grondig gerenoveerd en er komt een nieuwe fundering. De meeste woningen krijgen een uitbouw.

Tijdelijk verhuizen

De bewoners kunnen niet in hun huis blijven. Zij kunnen na de renovatie terugverhuizen naar hun eigen woning of een andere woning vlakbij hun oude woning. Bewoners die liever een andere woning willen, kunnen met een stadsvernieuwingsurgentie met voorrang verhuizen.

De toekomst van het Rozenprieel

Na de aanpak zijn de woningen klaar voor de toekomst en zorgen ze voor jarenlang woonplezier. Ymere gelooft in de toekomst van het Rozenprieel en doet meer. Daarom investeert Ymere ook in de leefbaarheid en de veiligheid van de buurt. Dit gaat in samenwerking met huurders, omwonenden, gemeente, politie en wijkraad. 

Uitvoering van de werkzaamheden

Er zijn verschillende woonblokken die achter elkaar worden aangepakt. Sommige woonblokken worden vervangen voor nieuwbouw. Andere worden gerenoveerd:

  • Hoek Barendsestraat/Palmstraat: nieuwbouwblok, oplevering juli 2020

  • Lange Poellaan 34-38: oplevering mei 2020, woningen worden verkocht

  • Barendsestraat 35-59: renovatieblok, start januari 2020,

  • Bakkerstraat 1-9/Tybautstraat 2-6/Kamperstraat 41-45: start renovatie september 2020

  • Van Zompelstraat 1-7/Bakkerstraat 13-19, renovatie woonblok, start februari 2021

Vragen?

Heeft u vragen over de renovatie van het Rozenprieel? Neem contact op met de verantwoordelijke procesmanager, Tineke Huigsloot, t.huigsloot@ymere.nl, 06 - 15 86 30 27

MijnWoonservice

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Wanneer er woningen beschikbaar zijn, staat er een advertentie op MijnWoonservice waar Haarlem onder valt. U kunt dan alleen via MijnWoonservice reageren.

MijnWoonservice