Renovatie

Rozenprieel

Haarlem

Rozenprieel Opgeleverde Woningen Linschotenstraat

Rozenprieel

Rozenprieel is een gezellige buurt vlakbij het centrum van Haarlem. Met veel variatie aan woningen. Ymere beheert ruim 600 woningen in het Rozenprieel. Zo’n 150 daarvan zijn begin 20e eeuw gebouwd. De funderingen van deze woningen zijn meestal slecht. Daarnaast is ook onderhoud en modernisering gewenst. Deze woningen worden daarom grondig gerenoveerd en er komt een nieuwe fundering. De meeste woningen krijgen een uitbouw.

Rozenprieel Storten Van Fundering
Rozenprieel Kunstwerk Op Pleintje

Tijdelijk verhuizen

De bewoners kunnen niet in hun huis blijven. Zij kunnen na de renovatie terugverhuizen naar hun eigen woning of een andere woning vlakbij hun oude woning. Bewoners die liever een andere woning willen, kunnen met een stadsvernieuwingsurgentie met voorrang verhuizen.

De toekomst van het Rozenprieel

Na de aanpak zijn de woningen klaar voor de toekomst en zorgen ze voor jarenlang woonplezier. Ymere gelooft in de toekomst van het Rozenprieel en doet meer. Daarom investeert Ymere ook in de leefbaarheid en de veiligheid van de buurt. Dit gaat in samenwerking met huurders, omwonenden, gemeente, politie en wijkraad. 

Uitvoering van de werkzaamheden

Er zijn verschillende woonblokken die achter elkaar worden aangepakt. Sommige woonblokken worden vervangen voor nieuwbouw. Andere worden gerenoveerd:

  • Hoek Barendsestraat/Palmstraat: nieuwbouwblok, opgeleverd juli 2020

  • Lange Poellaan 34-38: oplevering mei 2020, woningen zijn verkocht

  • Barendsestraat 35-59: renovatieblok, opgeleverd januari 2021

  • Bakkerstraat 1-9/Tybautstraat 2-6/Kamperstraat 41-45: opgeleverd april 2022

  • Van Zompelstraat 1-7/Bakkerstraat 13-19, renovatie woonblok, gestart februari 2022, oplevering januari 2023

  • Van Marumstraat 20-30, renovatie woonblok, start zomer 2022, oplevering zomer 2023

  • Rustenburgerlaan 105-121, renovatie woonblok, start januari 2023, oplevering begin 2024

Vragen?

Heeft u vragen over de renovatie van het Rozenprieel? Neem contact op met de verantwoordelijke procesmanager, Tineke Huigsloot, t.huigsloot@ymere.nl, 06 - 15 86 30 27

MijnWoonservice

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Wanneer er woningen beschikbaar zijn, staat er een advertentie op MijnWoonservice waar Haarlem onder valt. U kunt dan alleen via MijnWoonservice reageren.

MijnWoonservice