Woningverbeteren

 

Sportparklaan

sportparklaan

Langs de spoorbaan in Weesp ligt de Sportparklaan waar 3 portiekflats van Ymere staan. Deze gebouwen zijn in 1960 gebouwd. De 72 woningen zijn nu 50 jaar oud en toe aan groot onderhoud. Behalve dat de woningen worden opgeknapt, worden ze ook energiezuinig gemaakt.

Ligging Sportparklaan
Ligging Sportparklaan

Wat gaan we doen?

Door het groot onderhoud wordt het wooncomfort van de huurders verbeterd. De woningen krijgen een frisse uitstraling, worden extra veilig en energiezuinig gemaakt.

 

Kozijnen
De kozijnen worden vervangen

Schilderbeurt

De gebouwen krijgen een schilderbeurt. Per woongebouw wordt een andere kleur gebruikt (roodbruin, resedagroen en geelbruin). Deze kleuren worden doorgevoerd in de deuren en trappenhuizen. De entreedeuren die worden vervangen en worden voorzien van de nieuwe kleuren. Daarnaast worden ze iets hoger en krijgen ze een nieuwe luifel. Boven de entree deuren en de ramen komt een decoratief patroon.

Bovenstaande afbeeldingen tonen de kleuren. Blok 1 wordt roodbruin. Blok 2 wordt resedagroen en blok 3 wordt geelbruin.

Entreedeur

Energiezuinig en meer

De woningen worden energiezuinig gemaakt. Er komt HR++-glas in de ramen. Ook worden de daken, de gevels en de plafonds van de bergingen geïsoleerd. 

Voorbereidingen voor zonnepanelen

Er worden ook voorzieningen geplaatst om zonnepanelen te kunnen plaatsen. Zo komen er doorvoerleidingen naar het dak. Bewoners kunnen na het onderhoud via het bedrijf Iederzon zonnepanelen huren. De zonnepanelen kunnen dan aangesloten worden zonder sloop- en breekwerk op de woning.


Er komt mechanische ventilatie

Er komen ventilatieroosters in de ramen en kozijnen. De afzuigpunten komen in de keuken, badkamer en toilet. Mechanische ventilatie zorgt voor minder vocht en schimmel in de woning. Een gezondere en schonere lucht is het resultaat als de mechanische ventilatie juist gebruikt wordt.

Hang- en sluitwerk en balkons

Voor extra veiligheid wordt het hang- en sluitwerk vervangen. Ook wordt de intercom vervangen door een videofoon

De balkons worden aangepakt. Zo wordt de balkonvloer hersteld en geschilderd, komen er nieuwe balkondeuren in de nieuwe kleuren en wordt de oude balkonkast verwijderd

Sportparklaan
Sportparklaan straatbeeld

Werkzaamheden beginnen eind 2020

We hebben voldoende draagvlak opgehaald bij bewoners. Dit betekent dat we aan het eind van 2020 gaan beginnen met de werkzaamheden. We starten met blok 3, daarna gaan we verder met blok 2 en tot slot wordt blok 1 aangepakt.

Bewoners die een medische indicatie hebben of zwanger zijn, kunnen tijdens het opknappen van hun woning naar een logeerwoning.
De 3 woongebouwen worden na elkaar gerenoveerd, maar het betreft één fase. Het is nog niet precies bekend met welk woongebouw de aannemer wil beginnen.

Video

In de video laten we zien welke werkzaamheden wij doen om de 72 woningen aan de Sportparklaan te renoveren en wat dat betekent.

Het resultaat

Het streven van Ymere is dat de huurders de komende 25 jaar weer veilig, comfortabel en tegen lagere energiekosten kunnen wonen.

Vragen?

Heeft u vragen over het groot onderhoud van de Sportparklaan? Neem contact op met de verantwoordelijke Projectassistent, Marieke van Leeuwen, m.van.leeuwen@ymere.nl

WoningNet

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Wanneer er woningen beschikbaar zijn, staat er een advertentie op WoningNet Regio Gooi/Vechtstreek. U kunt dan alleen via WoningNet reageren.

Sportparklaan

Nieuwsberichten 

Hieronder vindt u de nieuwsberichten die de bewoners van Sportparklaan hebben ontvangen.

Nieuwsbericht 1