A A A

Onderhoud aan mijn gebouw

Als lid van een VvE bent u samen met andere eigenaren verantwoordelijk voor het onderhoud van de gezamenlijke delen van uw gebouw. De VvE stelt een onderhoudsplan op, spaart gezamenlijk voor het onderhoud en zorgt ervoor dat het onderhoud wordt uitgevoerd. Wilt u zelf uw woning veranderen? Dan heeft u daar vaak toestemming van de VvE voor nodig.

Wat doet Ymere voor mijn VvE als het gaat om onderhoud?

Als Ymere het technish beheer doet voor uw VvE, stellen wij voor uw VvE een meerjaren-onderhoudsplan op en ondersteunen we bij de uitvoering van onderhoud en reparaties. U kunt dan ook bij ons terecht voor reparaties aan de gezamenlijke onderdelen van uw complex.

Hoe kan ik zien wanneer onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden?

In het meerjaren-onderhoudsplan (MJOP) staat een overzicht van te verwachten kosten voor onderhoud of vervanging. Het beslaat een periode van tien jaar. Met een goed meerjaren-onderhoudsplan weet de VvE welke kosten er te verwachten zijn en welke reserveringen er gemaakt moeten worden. De MJOP voor uw gebouw vindt u in Twinq.

Bekijk informatie voor uw VvE

Log in bij Twinq

Ik ga verbouwen, waar moet ik rekening mee houden?

Wilt u verbouwen of zelf klussen aan uw woning? U moet dan voor sommige veranderingen toestemming vragen aan de andere leden van de VvE tijdens een Vergadering van Eigenaren. Het gaat om alle verbouwingen of klussen die iets wijzigen aan gemeenschappelijke delen (architectonisch uiterlijk, draagmuren, kozijnen en buitenwanden, dak, balkon, etc.). Denk bijvoorbeeld aan: dubbel glas plaatsen, een uitbouw maken of een zoldervenster toevoegen.

De Vergadering van Eigenaren kan uw plannen afkeuren, zij kan de plannen ook goedkeuren maar hier voorwaarden aan stellen. Deze voorwaarden kunnen divers zijn, maar hebben in de meeste gevallen betrekking op het onderhoud voor de toekomst.

Tip: bent u een VvE in Amsterdam met meer dan de helft kopers? Dan kunt u van de gemeente Amsterdam gratis advies krijgen over duurzaam energiegebruik. Lees meer op de website van de gemeente Amsterdam.

Mag ik een schotel plaatsen?

U bent vrij om een schotel vrijstaand binnen de erfgrens op het balkon te plaatsen. Op het moment dat u deze aan de gevel wilt bevestigen, dient u hier toestemming van de Vergadering van Eigenaren voor te vragen.

Hulp nodig?

Telefoon: 088 000 89 00
Contactformulier voor eigenaren
Open: maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur