Bij Ymere blijf je jezelf altijd ontwikkelen

Muqadas werkt sinds 2011 bij Ymere. Zij houdt zich bezig met de huurprijs van onze woningen. "Ymere is altijd in beweging en er zijn continu nieuwe projecten. Dat maakt het een heel dynamisch werkveld."

Muqadas

Wat vertel je op een verjaardag over Ymere?

"Ik vertel dat je je bij Ymere nooit verveelt. Het is een heel dynamisch werkveld. Als grootste woningcorporatie van Nederland heb je te maken met zoveel verschillende huurders en complexen. En dat is allemaal gelinkt aan steeds veranderende wet-en regelgeving. Dat maakt het werk uitdagend, al lijkt dat aan de buitenkant misschien niet meteen zo. "

Muqadas begon tijdens haar studie met een bijbaan bij Ymere. Inmiddels werkt ze als senior specialist huurprijs en is ze projectleider van het jaarlijkse huurverhogingsproject. "Ik begon op de afdeling klantcontact en kreeg veel inzicht in de problemen die er speelde. Ik vond Ymere meteen al een krachtige, maatschappelijke organisatie. Daarom heb ik na mijn studie besloten dat ik mij hier wilde ontwikkelen."

Binnen Ymere heeft ze inmiddels veel afdelingen gezien. Na veel contact met huurders op de afdeling Klantcontact, was het tijd voor een nieuwe stap bij team servicekosten. Hier heeft ze de jaarlijkse servicekosten afrekeningen opgesteld en gecontroleerd. In haar huidige functie bij team huurprijs houdt zij zich bezig met de juistheid van de huurprijzen en de jaarlijkse huurverhoging. "Binnen Ymere is het mogelijk om alle kanten op te gaan.  Het is een werkgever die veel investeert in de medewerkers. Zo heb ik in de afgelopen jaren aan mijn ambities kunnen werken met de juiste begeleiding en middelen. "

Waar ben je echt trots op?

"Dat ik de kans kreeg om mee te bouwen aan een nieuw team, team Huurprijs. Ik heb meegeholpen met het creëren van kaders, een rol gespeeld in de werving en selectie van collega's, meegedacht in allerlei teamsessies en veel verbeteringen mogen implementeren. Dat was echt gaaf. We staan nog steeds midden in alle ontwikkelingen. De wisselende wet- en regelgeving omtrent huurprijzen zorgt ervoor dat het werk nooit 'af' is. "

Je huidige werkweek

"Mijn werkweek is erg afhankelijk van de periode. In het eerste halfjaar houd ik mij voornamelijk bezig met de coördinatie en implementatie van de jaarlijkse huurverhoging. In het tweede halfjaar lopen er diverse projecten en werk ik samen met mijn team aan de datakwaliteit van huurcontractgegevens in het systeem. We verwerken veel aanpassingen, stellen rapportages op en implementeren procesmatige verbeteringen."