Van vaag idee tot een gerealiseerd gebouw

Paul van Moorsel werkt 3,5 jaar als projectontwikkelaar bij Ymere. Hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van gebouwen. " Het begint altijd vaag en de rol van de ontwikkelaar is om op een creatieve manier een gebouw te realiseren".

Paul van Moorsel bij bezit

Wat doet een projectontwikkelaar?

"Ik hou me bezig met een ontwikkeling van een gebouw en ben van A tot Z betrokken bij de realisering van een gebouw. Het begint heel vaag en de rol van de ontwikkelaar is om op een creatieve manier te zorgen dat er toch een plan komt en een gebouw gerealiseerd wordt. Het is echt een grote trechter en dat is leuk".

Zo heeft Paul in Almere de helft van de wijk Nobelhorst gerealiseerd. "Dat is een half dorp. Als ik daar doorheen loop, wonen daar al mensen. Over 30 jaar is dat nog steeds zo en dat is ontzettend gaaf. Ook heb ik in dezelfde wijk zeer energiezuinige woningen gebouwd. Dat zijn woningen die zo duurzaam zijn, dat de rekening van de energierekening op jaarbasis ongeveer 0 euro is. Dit was een uitdagend project en heel leuk om te mogen doen".

ZEN woningen
Nobelhorst in Almere

Paul's passie om woningen te realiseren, kwam al op jonge leeftijd. Hij heeft bouwkunde gestudeerd en deed een master in Vastgoedkunde. "Bouwkunde is het technische vlak van gebouwen en Vastgoedkunde is de juridische en financiële kant van het bouwen".

Na zijn studies is Paul begonnen bij een projectenbureau. "Ik heb hier mooie projecten kunnen doen. Maar dan zit er aan de andere tafel de opdrachtgever die je plannen net anders kan interpreteren. Na verloop van tijd dacht ik dat ik zelf opdrachtgever wilde worden. Het is namelijk leuk dat je dingen zelf in de hand hebt en zelf beslissingen kunt nemen. Daarnaast ben je als ontwikkelaar niet alleen met het ontwerp bezig, maar vanaf het begin ook met het concept en de grotere plannen erachter zoals financiën."

Hoe ziet je week eruit?

Een typische werkweek is gevarieerd. "Op maandag heb ik altijd een interne dag. Dan bespreek ik de stand van lopende projecten en heb ik vaak overleg over onze huizen met collega's van andere afdelingen. Naar Nobelhorst ga ik altijd op dinsdag. Dan hebben we overleg met de gemeente over het bouwveld. De woensdag en donderdagen zijn altijd anders. Zo ben ik nu betrokken bij de ontwikkeling van een nieuw ICT-systeem. Hier krijg ik binnen Ymere ruimte voor naast mijn reguliere werkzaamheden als projectontwikkelaar. De vrijdag is de dag dat ik mijn mail bijwerk"

Waarom Ymere?

 "Alle soorten projecten komen eigenlijk langs. Zo kan ik aangeven wat ik leuk vind. Als het past binnen mijn ontwikkeling word ik hierop gezet. Ook is het fijn dat Ymere een groot bedrijf is. Je krijgt dan goede ondersteuning van iedereen. Je wordt vrijgelaten, maar je kan altijd sparren met iemand met meer ervaring. Tot slot, zijn de huizen die Ymere beheert heel interessant. Je hebt bij Ymere eigenaarschap op de huizen. Dan moet je ook naar het rendement kijken. Door dit eigenaarschap krijg je ook meer verantwoordelijkheid hoe iets functioneert. Dat is leuk".

ZEN woningen in Almere
ZEN woningen in Almere