In co-making staat het project altijd centraal

Robert Leusink is projectmanager. Een functie waarbij je zorgt voor een goede uitvoering van werkzaamheden in een nieuwbouwproject. “Het is leuk om met elkaar een project van de grond te krijgen. En dat het project gelukkige huurders oplevert. Daar doe je het voor”

Nog geen afbeelding

Waarom werk je bij Ymere?

“Werken bij Ymere is voor mij een hele bewuste keuze geweest 30 jaar geleden. Een woningcorporatie is een solide bedrijf dat niet zomaar uit elkaar kan vallen,  heeft goede doelstellingen en leuke projecten. Daarbij is Ymere groot, waardoor er veel ruimte is voor eigen initiatief. Zo kan je jezelf echt verdiepen in onderwerpen die je interessant vindt. Ik heb me dan ook verdiept in gasloze woningen, iets wat we nu daadwerkelijk aan het realiseren zijn."

Robert werkt dus al enige tijd bij Ymere. Hij begon ooit als rayonopzichter, nu werkt hij als projectmanager. Een functie waarbij hij veel samenwerkt met co-makers.

"Co-makers zijn externe bedrijven waar Ymere langdurige samenwerkingen mee aangaat, zoals bouwbedrijven. Door te werken met co-makers kan Ymere woningen efficiënter ontwikkelen, bouwen en onderhouden. Het vereist coördinatie en organisatie, maar het allerbelangrijkste is het project. Ik werk zelf al 7 jaar met co-maker Thunnissen waardoor er een vast team ontstaan is en zij echt als directe collega's voelen. Je weet precies wat je van elkaar kunt verwachten."

Wat is een typische werkdag voor jou?

"Elke dag is anders. Ik heb projecten in voorbereiding en projecten in uitvoering, dit loopt allemaal door elkaar heen. Bij elk nieuw project start ik met een projectontwikkelaar, kwaliteitsmanager en co-maker. In het voortraject zit je al vroeg aan tafel met al deze partijen. Je denkt samen na over het schetsontwerp en hoe je het project efficiënt kunt oppakken. We moeten immers kwalitatieve woningen opleveren voor mensen met een bescheiden inkomen. Dat is het belangrijkste, en dat is dus altijd de focus voor mij. Het schetsontwerp moet vervolgens voldoen aan allerlei verschillende eisen en dan ga je het uitrollen. Als projectmanager bewaak ik het budget, de tijd en kwaliteit tijdens dit proces. Dat betekent ook dat ik op verschillende momenten besluiten moet nemen. Het is handig als je dan 'feeling' hebt met de plek waar de huizen daadwerkelijk gerealiseerd worden, dus ik ben ook regelmatig op de bouwplaats te vinden."

Robert werkt als projectmanager aan veel verschillende soorten projecten. Zo blijft zijn werk afwisselend. "Projecten waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest zijn de oplevering van 40 woningen in Kimwierde in Almere-Haven en 60 compacte woningen voor spoedzoekers in Haarlemmermeer. 

Een project waar ik ook trots op ben, is de Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep. Daar hebben we in nauwe samenwerking met de gemeente en onze co-maker Thunnissen een sfeervolle woonwijk met sociale huurwoningen gebouwd. 

Woningen voor spoedzoekers in Haarlemmermeer
Woningen in Haarlemmermeer