tekstgrootte
contact sitemap home

Betere Buurtprijs

Heeft u een goed idee waar uw buurt van opknapt, opfrist of opleukt? Of misschien heeft u juist iets in gedachten waar u uw buren beter door leert kennen of heeft u samen met de buren een leuk idee voor een gezamenlijk initiatief.Dit uw kans! Omschrijf uw plan, stuur het naar Ymere en ding mee naar de Betere Buurtprijs. Wie weet wint u het geldbedrag voor uw idee waarmee u de leefbaarheid van uw eigen buurt kunt verbeteren.

Flink wat huurders en kopers van Ymere gingen u de afgelopen jaren voor. En met succes! Zo kwam er een bewegingstuin voor ouderen in Amsterdam-Noord en een ruilwinkel in Amsterdam Centrum. Ook is er een jeu-de-boulesbaan aangelegd in Hoofddorp. En wat dacht u van bloembakken om lantaarnpalen in Almere? Allemaal bedacht en uitgevoerd door bewoners zelf, met hulp van de Betere Buurtprijs.

En nu uw buurt
Als bewoner weet u als geen ander wat er nodig is om uw buurt mooier of leefbaarder te maken. Dat kan iets zijn waardoor de wijk een vrolijker aanzien krijgt, maar ook een idee dat helpt uw buren beter te leren kennen. Een buurtwacht? Een voetbaltoernooi voor kinderen? Meer of ander groen? Als u ons laat weten wat uw plan is, vertellen wij of het kan.

Zo eenvoudig is het
Elk goed idee maakt even veel kans om in de prijzen te vallen. Wel is het belangrijk dat u zelf geen geld verdient aan het idee dat u voorstelt. U stuurt het plan zelf in en voert het zelf uit, eventueel samen met buurtbewoners en waar nodig met praktische hulp van ons.

Goed idee? Wacht niet langer
Een idee insturen is simpel. Vul het inschrijfformulier in, er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

U kunt ook contact opnemen met de gebiedsconsulent van uw vestiging. Die helpt u graag om uw aanvraag in orde te maken. De gebiedsconsulenten zijn bereikbaar via ons algemene nummer 088 - 000 89 00.