Reageren, bezichtigen en toewijzen

U reageert op een woning via een van de websites waarop wij onze sociale huurwoningen aanbieden. Als u kans maakt op de woning, krijgt u een uitnodiging om de woning te bekijken.

Ymere nodigt meestal meerdere mensen uit. U maakt meer kans als u bijvoorbeeld urgentie heeft en lang ingeschreven staat.

In het geval dat u de woning aangeboden krijgt en de woning accepteert, moet u binnen 3 werkdagen gegevens bij ons aanleveren over bijvoorbeeld uw inkomen. Als alles klopt, kunt u de woning huren en afspraken maken over de overname van de spullen.

We voeren een intake-gesprek met u over huren bij Ymere. Een onderwerp van het gesprek is: de afspraken over het betalen van de huur. Daarvoor doet Ymere onderzoek naar uw betalingsgedrag, ook wel een creditcheck genoemd.

Tip: vraag van tevoren bij de Belastingdienst een Inkomensverklaring op, via de Belastingtelefoon 0800-0543 (gratis) of via www.belastingdienst.nl. Het kan 5 werkdagen duren voor u de Inkomensverklaring krijgt van de Belastingdienst.

Overname

Misschien wil de bewoner die vertrekt wel spullen uit de woning verkopen, bijvoorbeeld gordijnen, vloerbedekking of kasten. U mag hier naar vragen bij de bezichtiging. Als u de woning krijgt, kunt u afspraken gaan maken over bijvoorbeeld de prijs. U bent niet verplicht iets over te nemen of geld te betalen. Wij kunnen ook voorwaarden stellen aan de overname.