Onze missie

Het doel van Ymere is glashelder: wij willen mensen met een bescheiden inkomen een goed thuis geven in de Metropoolregio Amsterdam. Een uitdagende opdracht waar we hard aan werken.

  • 65.570 sociale huurwoningen
  • 3706 verhuizingen
  • 2900 nieuwbouw (waarvan 600 flexwoningen) tot en met 2025

Hoe doen wij dit?

We bouwen nieuwe sociale woningen. Zorgen zo goed mogelijk voor de oude. Verduurzamen. En we zoeken continu naar nieuwe manieren om onze huurders een zo passend mogelijke woning te kunnen geven. Denk aan het gemakkelijker maken van verhuizen, ook tussen gemeenten, experimenteren met woningruil, en natuurlijk het aanpakken van woonfraude.

Dit alles doen we niet alleen. We maken graag gebruik van alle kennis en kunde die er beschikbaar is om ons heen. We werken intensief samen met bewoners, gemeenten, de Rijksoverheid, en organisaties met specialistische kennis over bijvoorbeeld duurzaamheid. Zo bundelen we zo veel mogelijk krachten om onze huurders en woningzoekenden zo goed mogelijk te kunnen helpen aan een fijn thuis. Nu en in de toekomst.

Huurders aan het verhuizen
Huurders aan het verhuizen

Wij vinden het belangrijk dat onze huurders fijn wonen. Dat vereist meer dan een betaalbare huur. Een huis hoort ook goed, heel en veilig te zijn.

Projecten

Kom jij werken bij de allereerste woningcorporatie van Nederland in het meest uitdagende gebied van Nederland? 

Werken bij

Ymere is een stichting met een directieraad en een raad van commissarissen. 


Bestuur en organisatie

Projecten

Extra cookies nodig voor kaartweergave

Activeer alle cookies voor ymere.nl om de kaart met projecten te bekijken
Kaart met de projecten van Ymere
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Woningverbeteren