De duurzame stad

De duurzame stad vraagt om woningen die veilig, duurzaam en van voldoende kwaliteit zijn. Het meest duurzame dat we kunnen doen, is goed zorgen voor (en hergebruiken van) wat we al hebben.  We verduurzamen meer woningen en we verhogen de investeringen in ons bestaand bezit, zodat wij echt bijdragen aan een samenleving die in 2050 volledig CO2-neutraal, circulair en klimaatbestendig is. 

600X400de Duurzame Stad300 Intranet

Zo doen wij dat

Zo werken we aan de duurzame stad

Plaatje Duurzame Stad Website


Wij maken woningen duurzaam. Onze aanpak? Verduurzamen op logische momenten. Dat zijn momenten waarbij we al langskomen voor onderhoud.

Zo doen we dat

Bluebanddorp verduurzaamd!

Plaatjes Diversen Voor Website


“De goede samenwerking met de bewonerscommissie heeft er echt voor gezorgd dat we deze 186 huurwoningen hebben kunnen verduurzamen."

Zo doen we dat

Warme voeten en warme banden

Voor de huurders in Bavodorp is de renovatie bijna een nieuw huis met energielabel A. "Het is zo comfortabel dat ik altijd op sokken loop."

Zo doen wij dat

Ruim 32.000 zonnepanelen op onze daken!

Duurzaam


Je ziet op de app meteen wat je minder verbruikt en dat je flink aan het terug leveren bent. Zonnepanelen zijn voor velen echt een uitkomst.

Zo doen wij dat

Van EFG naar A, van het gas én aansluiting warmtenet

We willen zo snel mogelijk verduurzamen. Dat is niet in twee maanden opgelost, hoe graag we ook willen.

Zo doen wij dat

Binnen 10 dagen volledig geïsoleerd

20221206 Durzame Stad


De huizen gaan van label D naar minimaal B, maar  vaak A. En dat scheelt flink in comfort en in de portemonnee.  “Mijn huis omarmt me nu helemaal.”

Zo doen wij dat

Onze huurders willen een betaalbare en duurzame woning van voldoende kwaliteit. Dat is onze belangrijkste prioriteit.  En we willen meer woningen bouwen, ook voor lage middeninkomens. Elke extra woning telt. Naast de aandacht voor onze complexen investeren we gerichter in de veerkracht van onze buurten, en verstevigen we de lokale samenwerking met bewoners en maatschappelijke partners.  Hoe we dat doen leest u in onze strategie 2022+ 'Samen thuis'.

Samen thuis - Strategie 2022+