De dynamische stad

Om het oplopende woningtekort in ons werkgebied te verminderen, bouwen we nog meer sociale huurwoningen, middenhuurwoningen en flexwoningen. Ook benutten we het bestaand bezit efficiënter door bijvoorbeeld bedrijfsruimten te transformeren naar woningen. Zodat niet alleen huidige huurders goed en betaalbaar wonen, maar ook meer woningzoekenden een woning vinden. 

600X400de Dynamische Stad300 Intranet

Zo doen wij dat

Ymere koopt 162 sociale huurappartementen 

Verhalen Huis


De 162 sociale huurwoningen (2-, 3- en 4-kamerwoningen) geschikt voor diverse doelgroepen: van starters tot senioren. Naar verwachting in 2026 worden de woningen via WoningNet verhuurd. 

Zo doen wij dat

Brinktoren Amsterdam met 112 sociale huurwoningen

Brinktoren 02 Detail


De Brinktoren, 90 meter hoog, 28 verdiepingen, 266 middeldure en 112 sociale huurwoningen en 23 zorgwoningen, is een van de eerste energiepositieve, natuurinclusieve én betaalbare hoogbouw.

Zo doen wij dat

63 flexwoningen aan de Appelweg in Amsterdam

Appelweg 3 Amsterdam Noord 63 Flexwoningen


De  woningen hebben een goede kwaliteit, zijn duurzaam en energiezuinig. Hier woont woont straks en gevarieerde mix van bewoners, zoals jongeren en statushouders. 


Zo doen wij dat

Bouwen, renoveren en onderhouden

Projecten Mra 6500X3656


Een goed thuis begint met een kwalitatief goede, betaalbare en duurzame woning, in een buurt waar je je fijn voelt, en waar plek is voor woningzoekenden die daar hard naar op zoek zijn.

Zo doen wij dat

Nieuw bouwen met álle partijen

181211 Ymere Dag 4 0245


Willen we duurzame, realistische oplossingen vinden, dan zullen we alle beschikbare kennis en moeten bundelen. Van Corporaties. Gemeenten. Ontwikkelaars. Aannemers. 

Zo doen wij dat

Van 144 woningen 178 maken in Hof van Descartes

3


30 zolders worden omgebouwd tot woningen, met voorrang voor jongeren uit gezinnen die er nu wonen. Vier garages worden woningen, bestemd voor mensen van >65 jaar of met een medische indicatie. 

Zo doen wij dat

Er is een tekort aan betaalbare huurhuizen. Waarom verkoopt Ymere deze dan soms?

Dame Bij Te Huur Bord


We krijgen geregeld vragen waarom we soms een sociale huurwoning verkopen. Dat begrijpen we. We verkopen het liefste zo min mogelijk sociale huurwoningen. Zeker nu er zoveel mensen op zoek zijn naar een betaalbaar (huur)huis. Waarom doen we dat dan toch?  

Zo doen wij dat

Minister De Jonge bezoekt bewoners flexwoningen 

Oosterdreef 02

“Je wilt niet weten hoe blij ik ben. Dit is het allerbeste decembercadeau dat je kunt wensen", zegt Celine Jaikaran (27) die heel lang heeft gezocht naar een betaalbaar huurhuis.

Zo doen wij dat  

Manhattan aan het IJ


Betaalbaar wonen op een toplocatie in de nieuwe wijk Overhoeks aan het IJ. 268 betaalbare moderne woningen opgeleverd en nog eens 175 in aanbouw.

Zo doen wij dat

Onze huurders willen een betaalbare en duurzame woning van voldoende kwaliteit. Dat is onze belangrijkste prioriteit.  En we willen meer woningen bouwen, ook voor lage middeninkomens. Elke extra woning telt. Naast de aandacht voor onze complexen investeren we gerichter in de veerkracht van onze buurten, en verstevigen we de lokale samenwerking met bewoners en maatschappelijke partners.  Hoe we dat doen leest u in onze strategie 2022+ 'Samen thuis'.

Samen thuis - Strategie 2022+