De dynamische stad

Om het oplopende woningtekort in ons werkgebied te verminderen, bouwen we nog meer sociale huurwoningen, middenhuurwoningen en flexwoningen. Ook benutten we het bestaand bezit efficiënter door bijvoorbeeld bedrijfsruimten te transformeren naar woningen. Zodat niet alleen huidige huurders goed en betaalbaar wonen, maar ook meer woningzoekenden een woning vinden. 

Zo doen wij dat

63 flexwoningen aan de Appelweg in Amsterdam


De  woningen hebben een goede kwaliteit, zijn duurzaam en energiezuinig. Hier woont woont straks en gevarieerde mix van bewoners, zoals jongeren en statushouders. 


Zo doen wij dat

Van 144 woningen 178 maken in Hof van Descartes


30 zolders worden omgebouwd tot woningen, met voorrang voor jongeren uit gezinnen die er nu wonen. Vier garages worden woningen, bestemd voor mensen van >65 jaar of met een medische indicatie. 

Zo doen wij dat

Minister De Jonge bezoekt bewoners flexwoningen 


“Je wilt niet weten hoe blij ik ben. Dit is het allerbeste decembercadeau dat je kunt wensen", zegt Celine Jaikaran (27) die heel lang heeft gezocht naar een betaalbaar huurhuis.

Zo doen wij dat  

Bouwen, renoveren en onderhouden


Een goed thuis begint met een kwalitatief goede, betaalbare en duurzame woning, in een buurt waar je je fijn voelt, en waar plek is voor woningzoekenden die daar hard naar op zoek zijn.

Zo doen wij dat

Nieuw bouwen met álle partijen


Willen we duurzame, realistische oplossingen vinden, dan zullen we alle beschikbare kennis en moeten bundelen. Van Corporaties. Gemeenten. Ontwikkelaars. Aannemers. 

Zo doen wij dat

Manhattan aan het IJ


Betaalbaar wonen op een toplocatie in de nieuwe wijk Overhoeks aan het IJ. 268 betaalbare moderne woningen opgeleverd en nog eens 175 in aanbouw.

Zo doen wij dat

Sociale huurwoning verkopen? Liever niet!


“Te koop!’ Als het aan ons ligt verkopen we het liefste zo min mogelijk sociale huurwoningen. En als het dan moet, dan plakken we met flinke tegenzin een ‘Te koop-bord’ op het raam.

Zo doen wij dat

 

Onze huurders willen een betaalbare en duurzame woning van voldoende kwaliteit. Dat is onze belangrijkste prioriteit.  En we willen meer woningen bouwen, ook voor lage middeninkomens. Elke extra woning telt. Naast de aandacht voor onze complexen investeren we gerichter in de veerkracht van onze buurten, en verstevigen we de lokale samenwerking met bewoners en maatschappelijke partners.  Hoe we dat doen leest u in onze strategie 2022+ 'Samen thuis'.

Samen thuis - Strategie 2022+