Ouder worden en prettig wonen in Haarlem

Huurt u een sociale huurwoning met een trap in de gemeente Haarlem en bent u 65 jaar of ouder? Dan kunt u voorrang krijgen op een sociale huurwoning in de gemeente Haarlem.

Wijzigingen in deze regeling

Ouder worden & prettig wonen is een proef-regeling die loopt vanaf 2018.  Het gaat om voorrang op een passende woning, met behoud van de huur en ondersteuning door een verhuiscoach. Tot 1 september 2020 gaf de gemeente Haarlem bij deze regeling ook een bijdrage in de verhuiskosten van € 1.000. Door bezuinigingen bij de gemeente is de bijdrage in de verhuiskosten gestopt.

Zo werkt het

U krijgt voorrang als u gaat verhuizen naar een woning die beter bij u past. Is de nieuwe woning duurder? Dan kunt u uw oude huur meenemen. 

U moet wel voldoen aan de voorwaarden voor een sociale huurwoning, zoals de inkomenseisen voor een sociale huurwoning.

Voorwaarden

  • U woont nu in een sociale huurwoning in de gemeente Haarlem
  • U bent 65 jaar of ouder
  • U woont alleen of met uw partner
  • U heeft een trap in uw woning óf uw woning is alleen bereikbaar met een trap
  • U woont langer dan 1 jaar in uw woning

Voorwaarden voor de woning waar u op reageert:

  • Het is een sociale huurwoning in de gemeente Haarlem van Elan Wonen, Pré Wonen of Ymere
  • De woning heeft maximaal 3 kamers
  • U moet geen trap op in de woning en de woning is bereikbaar zonder trap


Let op: wilt u meer dan 1 verhuisregeling gebruiken, vraag dan aan Ymere of dit kan. U kunt een verhuisregeling niet combineren met stadsvernieuwingsurgentie of een sociaal plan.

Voldoet u niet aan de voorwaarden, maar huurt u wel langer dan 9 jaar een sociale huurwoning van Ymere? Misschien komt u wel in aanmerking voor de Trouwe klantenbonus. U kunt de Trouwe klantenbonus en de regeling Ouder worden en prettig wonen niet combineren. 

Bekijk dit filmpje en u weet waarom het handig is op tijd te zoeken naar een woning die ook als u ouder wordt prettig blijft:

Inschrijven

Staat u nog niet ingeschreven bij MijnWoonservice? Dan is dat de eerste stap. Daarna kunt u de voorrang bij Ymere aanvragen. Als u aan de voorwaarden voldoet, past Ymere uw inschrijving in MijnWoonservice aan.

Dan kunt u met voorrang zoeken naar een passende woning bij MijnWoonservice.

Aanvragen

Stuur ons uw inkomensverklaring 2020 of 2021, ook van uw partner. Met de inkomensverklaring(en) controleren we of u voldoet aan de inkomenseisen voor een sociale huurwoning. Kies in het onderstaande formulier voor de optie 'Voordeelregeling verhuizen'. 

Uw gegevens aanleveren

Met vragen kunt u terecht bij de afdeling Match en markt van Ymere op 088 0806 777 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) of per e-mail op zoekfunctie@ymere.nl.