De Boerderij
 

Nobelhorst Almere: er komen nieuwe woningen

Nobelhorst is een gezellig dorp in Almere Hout. In Nobelhorst bouwt Ymere 26 zeer energiezuinige sociale huurwoningen voor gezinnen. Er komen twee aparte terreinen: De Boerderij en De Brouwerij. Vanaf 13 januari 2020 kunt u reageren op WoningNet Almere.

 

De Boerderij

In De Boerderij bouwt Ymere 12 eengezinshuizen met 6 huizen in elke rij. De woonhuizen hebben een eigen tuin. Rondom en dwars door de buurt komen watergangen. Dat betekent dat bijna iedereen aan het water woont.

De Brouwerij

Het andere terrein is De Brouwerij. Deze 14 eengezinshuizen hebben een eigen tuin maar ook een gezamenlijke binnentuin. De Brouwerij is een groene buurt omgeven door water. In het midden van de buurt is een weiland met een speelplaats.

De woningen zijn zeer energiezuinig

Zo komen er zonnepanelen, zonneboiler, driedubbel glas en kookt u elektrisch. Deze woningen zijn gemiddeld 109 m2. Ze hebben 3 slaapkamers, een woonkamer en een zolder. De woningen hebben allemaal een eigen tuin. In de wijk kunt u ook makkelijk parkeren.

Bereikbaarheid en in de buurt

In het dorp Nobelhorst is elke buurt anders en zijn de huizen verschillend. In de omgeving is er veel natuur zoals een bos en een watergebied. Nobelhorst groeit. Dat betekent dat er meer voorzieningen bijkomen zoals een kinderdagverblijf, een buurtwinkel, een sportschool en horeca. Vanuit Nobelhorst is de stad Almere goed bereikbaar met de auto. Er rijden ook 2 buurtbussen door de wijk en de fietsentunnel onder de A6 is bijna klaar.

Huurprijs

Er zijn woningen met een netto huur (de huur zonder de servicekosten) van € 663,40 per maand (prijspeil 2020) voor gezinnen die recht hebben op huurtoeslag. Huurders die geen recht hebben op huurtoeslag betalen een netto huur van € 737,14 per maand (prijspeil 2020). Omdat deze huizen zo energiezuinig zijn, betaalt u hiervoor een vergoeding aan ons. Dat wordt ook wel de Energie Prestatievergoeding genoemd. De vergoeding bedraagt € 105. U heeft dan bijna geen energiekosten meer.

 
De Boerderij
De Boerderij
De Brouwerij
De Brouwerij
 

Nobelhorst in Almere Hout is een dorp in de stad. Hier ken je je buren, ontmoet je elkaar op straat en spelen de kinderen samen. Maar wat Nobelhorst uniek maakt in Nederland is dat het dorp voor een groot deel ontstaat door eigen initiatieven van bewoners en ondernemers. Zoals bijvoorbeeld het opzetten van ondernemingen, diverse markten, de speeltuin enzovoorts.

Meer informatie Nobelhorst

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang net als 47.000 andere huurders het laatste nieuws in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 8 keer per jaar de nieuwsbrief