Mevrouw is blij dat in Tudorpark gaat wonen
 

Tudorpark binnenkort een fijn thuis voor kleine huishoudens

Binnenkort is het zover. Dan krijgen de bewoners de sleutels van hun nieuwbouwappartement in Tudorpark in Haarlemmermeer. Eén van hen is mevrouw Doorhof. Ze is blij dat ze naar deze prachtige wijk in het groen gaat verhuizen. “Wat is het hier mooi en wat een lichte woning”, was haar enthousiaste reactie toen ze voor het eerst haar eigen woning zag.

 

37 gasloze appartementen

Juist voor mensen zoals mevrouw Doorhof zijn deze prachtige duurzame appartementen. In totaal komen er 37 gasloze appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens en kleine gezinnen.

Opmeten voor nieuwe gordijnen en vloer

Mevrouw Doorhof kwam, een maand voor ze haar sleutel kreeg, samen met haar zwager naar de inmeetdag. Hij ging met haar mee om alles op te meten. De vloer en de raambekleding moeten nog uitgezocht worden. Een verhuizing is leuk, maar er moet ook veel geregeld worden. De inmeetdag was voor de bewoners de eerste keer dat zij hun nieuwe woning in het echt konden zien.

Haar eengezinswoning laat ze achter

Mevrouw Doorhof heeft er in elk geval zin in. Ze ziet haar toekomst in Tudorpark helemaal voor zich. Haar eengezinswoning laat ze achter. Ze hoopt dat er na haar een gezin kan gaan wonen.  “Voor mij alleen is het veel te groot”, zegt ze. 

 

Ontmoeten bij de Ymere bus

De nieuwe bewoners ontmoeten de woonmakelaars van Ymere coronaproof bij de Ymere Ontmoetbus. Dit rijdende kantoor zorgt ervoor dat ook in coronatijd een inmeetdag zo vlekkeloos kan verlopen. Bij de bus krijgen de nieuwe bewoners meer informatie over hun nieuwe woning en worden ze naar hun nieuwe woning begeleid.

Woonmakelaar Danitsja zorgt er samen met haar collega’s voor dat de nieuwe huurders worden begeleid naar hun nieuwe woning. “Ik zie dat ik echt iets kan betekenen voor deze mensen en dat ze blij zijn met hun nieuwe woonsituatie. Dat is waarvoor ik het doe.” Zo kunnen de nieuwe bewoners toch op gepaste afstand hun nieuwbouwwoning zien en inmeten.​

Mevrouw Doorhof kijkt uit naar haar nieuwe woning

Haar buren ontmoette mevrouw Doorhof diezelfde avond tijdens de bewonersbijeenkomst. Tijdens deze digitale ontmoeting was de sfeer gemoedelijk. De toekomstige buren maakten kennis met elkaar en er ontstond spontaan een Whatsapp groepje. Mooi, want dan kun je elkaar een handje helpen bij de verhuizing. De volgende digitale bijeenkomst stond ook al gepland en dan maken ze afspraken met elkaar als eerste bewoners van hun nieuwe complex.

De bouw in Tudorpark gaat verder

Ondertussen gaat de bouw van het volgende appartementencomplex in Tudorpark gewoon door. Dat biedt weer mogelijkheden voor nieuwe huurders.

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief