Bouwtijd De Jakoba in Overhoeks verkort met een half jaar
 

Bouwtijd De Jakoba in Overhoeks verkort met een half jaar

In de wijk Overhoeks in Amsterdam-Noord realiseert co-maker Dura Vermeer voor Ymere 135 sociale huurappartementen in De Jakoba. Door in de bouw prefab-gevelelementen toe te passen, verkorten we de bouwtijd van 2 naar 1,5 jaar. En zo kunnen we de huurders eerder blij maken met een nieuwe betaalbare woning. Een mooi voorbeeld van slim en efficiënt bouwen!

 

Bouwen onder ideale omstandigheden

De Jakoba, naar ontwerp van Studioninedots, verrijst in een uitzonderlijk hoog tempo. Afgelopen najaar ging de eerste paal de grond in en nu, een half jaar later, is te zien hoe snel de bouw gaat. In 11 dagen wordt één hele verdieping gebouwd. Bovendien wordt de kwaliteit van De Jakoba nog beter, omdat de geveldelen onder ideale omstandigheden in de fabriek worden gemaakt.

Met de torenkraan worden de geveldelen van De Jakoba op hun plek gezet
Met de torenkraan worden de geveldelen van De Jakoba op hun plek gezet
 

Het plaatsen van de gevels met de torenkraan

Iedere dag komen twee vrachtwagens elk twee geveldelen leveren. Het is even puzzelen om de gevel in de kettingen te plaatsen, dat luistert heel nauw. Als deze klus is geklaard, krijgt de machinist het groene sein. De gevel gaat de lucht in. Na een korte vlucht wordt de gevel opgevangen door het team en op de plek van bestemming gezet. En dat gebeurt in slechts enkele minuten. Een bijzonder gezicht.

Voorjaar 2022 verwelkomen we de nieuwe bewoners

Half april werden de eerste gevels geleverd en nu zijn de contouren van De Jakoba goed te zien. Als we in dit tempo doorbouwen, dan kunnen we in maart 2022 de nieuwe bewoners verwelkomen. Daar zijn wij en de bewoners straks heel blij mee.

 

Meer over dit onderwerp:

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief