Nieuwe sociale huurappartementen in Elzenhagen-Zuid in Amsterdam-Noord

Begin mei is de bouw gestart van 59 sociale huur-appartementen in de wijk Elzenhagen-Zuid in Amsterdam-Noord. Dit zijn de eerste van in totaal 207 sociale huurappartementen die Ymere, in samenwerking met co-maker HSB-Bouw, op deze locatie gaat ontwikkelen.

Elzenhagen-Zuid verandert de komende jaren van een buitensportgebied in een groen stedelijk woongebied met in totaal 1.800 woningen en verschillende voorzieningen. Ymere gaat dit gebied ontwikkelen samen met de gemeente en ontwikkelcombinatie CZAN (AM en Blauwhoed). Ymere neemt hier 207 sociale huurwoningen voor haar rekening en CZAN realiseert het overige programma (marktwoningen, sociale huur en voorzieningen).

Diverse huurappartementen

De 59 sociale huurwoningen van Ymere zijn de eerste woningen die in Elzenhagen-Zuid gebouwd worden. Het wordt een appartementencomplex van 7 bouwlagen. Er is straks voor ieder wat wils. Er komen appartementen voor 1- en 2- persoonshuishoudens, kleine gezinnen en kleine huishoudens als senioren. De woningen variëren in woonoppervlakte van 35 tot 75 m2. Alle woningen hebben een buitenruimte.

 

Elzenhagen Zuid 2

Nieuwe betaalbare woningen

De bouw van deze sociale huurappartementen vergroot het aanbod betaalbare woningen in Amsterdam. Dat is zeer wenselijk in een tijd waarin de wachttijden alleen maar oplopen. Er is veel vraag naar betaalbare woningen in Amsterdam. De sociale huurwoningen die Ymere hier ontwikkelt, zijn daarom een goede aanvulling op de marktwoningen die in de wijk komen. Ze zijn niet alleen geschikt voor starters, maar ook voor kleine gezinnen en huurders die willen doorstromen van een eengezinswoning naar een appartement.

Duurzame nieuwbouw in parkachtig gebied

Elzenhagen-Zuid wordt een groene, autovrije woonwijk met een mooi ingerichte openbare ruimte. De woongebouwen staan vrij in een openbaar parkachtig gebied. Het eerste woongebouw van Ymere, naar ontwerp van NWA architecten, wordt een duurzaam gebouw met een groene gevel en hemelwaterberging. Ook komen er zonnepanelen op het dak en nestkastjes voor zwaluwen en vleermuizen. De gevel wordt van baksteen in een lichte natuurlijke tint met mooie details in het metselwerk. De balkons vormen onderdeel van de architectuur.

Eerste 59 woningen eerste kwartaal 2023 gereed

De eerste 59 woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd. Daarna volgt de bouw van het tweede woongebouw met 148 woningen. Die woningen worden waarschijnlijk in 2026 opgeleverd. De ontwikkeling van de hele wijk met woningen, scholen en een moskee, is over ruim 8 jaar klaar.

Impressie Elzenhagen Zuid

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief