Iederzon plaatst 20.000e zonnepaneel voor Ymere
 

Iederzon plaatst 20.000e zonnepaneel voor Ymere!

Een mijlpaal voor Iederzon en Ymere! Zo mag de plaatsing van het 20.000ste zonnepanelen gerust genoemd worden. Het was mevrouw Van Oorschot in Hoofddorp die de eer ten deel viel. Vastgoedregisseur Hans Pronk (Ymere) en Accountmanager Maaike Hoogland (Iederzon) besloten haar daarom even in het zonnetje te zetten.

Ymere is sinds 2018 actief bezig met het verduurzamen van haar woningbezit met zonnepanelen. In principe hebben alle bewoners de mogelijkheid om mee te doen, mits het dak geschikt is. De financiering, werving, installatie en het beheer is uitbesteed aan de organisatie Iederzon. 

Eerst wat twijfel, toch gedaan

Voor mevrouw Van Oorschot was het nemen van zonnepanelen niet meteen een uitgemaakte zaak. Van Oorschot gaf aan in beginsel getwijfeld te hebben aan de financiële voordelen die het huren van zonnepanelen biedt. Uiteindelijk ging ze toch overstag. Het belang van verduurzaming, de garanties van Iederzon en de positieve verhalen van andere klanten deden haar besluiten om toch mee te doen aan de duurzame revolutie!

Hans Pronk vult aan:  "Ik ben hier heel blij mee. Ervaringen van gebruikers zijn toch de beste reclame om verder te werken aan duurzaamheid en de besparing  op energiekosten! We hopen door deze berichten meer mensen enthousiast te krijgen om zonnepanelen te huren bij Iederzon".

516.954,78 euro besparing

Inmiddels zijn er zo’n 2000 eengezinswoningen en 600 appartementen aangesloten op deze duurzame energiebron. Ook plaatste Iederzon inmiddels 140 collectieve systemen op appartementsgebouwen. Met deze aantallen is er al zo’n 8,6 miljoen kWh aan groene stroom opgewekt en 3 miljoen kilo CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan het planten van 152.293 bomen. De huurders hebben met elkaar nu al zo’n 516.954,78 euro in totaal op hun energielasten bespaard.

Meer weten? Ga naar www.iederzon.nl 

Meer over dit onderwerp:

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief