Bewoners en groenteam Ymere werken aan mooie en groene toekomst in de Reimerswaalbuurt
 

Bewoners en groenteam werken aan mooie en groene toekomst in de Reimerswaalbuurt

“Wat is het hier mooi geworden”, klonk één van de enthousiaste reacties toen de bewoners van de in Amsterdam West gelegen Reimerswaalbuurt welkom werden geheten bij de Ymere Ontmoetbus. Deze stond eind augustus klaar voor de prachtig aangelegde binnentuin. De bewoners zijn blij dat hun buurtje na al die tijd er weer prachtig bij staat. Om dat zo te houden helpen zij graag mee door hun steentje bij te dragen.

 

Een langverwacht resultaat

De Reimerswaalbuurt in Amsterdam West is gerenoveerd. De woonblokken waren verouderd en ook niet meer duurzaam. Het groenteam werkte ondertussen ook aan plannen om de omgeving van de gerenoveerde blokken weer mooi en duurzaam te maken. De herinrichting is nu groener dan ooit. En dat is niet alleen mooier, maar ook fijner voor het leefklimaat in de stad.

 
Binnentuin Reimerswaalbuurt
De binnentuin van de Reimerswaalbuurt staat er weer prachtig bij
 

Dat is gelukt

De binnentuin van de metselwerkblokken was als eerste klaar. Nu zijn de tuinen bij de stucwerkblokken aan de beurt. Qua timing was het een mooi moment om de bewoners uit te nodigen voor een bezoekje aan de Ymere Ontmoetbus om te horen welke wensen zij hebben voor de herinrichting.

Zomers genieten in de vers aangelegde binnentuin

De collega’s van het wijkteam ontvingen de bewoners bij de Ymere Ontmoetbus. Het was prachtig weer. Bewoners genoten van de vers aangelegde en bloemrijke binnentuinen. “Jullie zijn altijd in de buurt en oprecht geïnteresseerd.” aldus één van de bewoners.

Een zomerse ontmoeting
Een zomerse ontmoeting in de binnentuin
Ymere Ontmoetbus
Bewoners delen hun wensen bij de Ymere Ontmoetbus met wijkbeheerder Gordon
 

“Altijd vriendelijk, behulpzaam en geduldig”

De collega’s van het wijkteam en de bewoners wisselden ervaringen met elkaar uit. Hoewel het geduld behoorlijk op de proef werd gesteld, waarderen bewoners hoe wij hen hebben bijgestaan al die jaren. “Vanuit Ymere tonen jullie oprecht interesse in ons” aldus een bewoner. En dat we altijd geduldig, vriendelijk en behulpzaam zijn, werd ook gewaardeerd. Belangrijk, want het was niet altijd even makkelijk. "Jullie zijn altijd in gesprek gegaan om tot een oplossing te komen” was één van de reacties.

Fijn wonen met elkaar

Nu de bewoners tijd hadden vrijgemaakt, kwamen de leefregels ook aan bod. Er zijn gelijk wat vernieuwde afspraken met elkaar gemaakt. Deze komen op het bord te hangen in de portieken. De bewoners vinden het niet meer dan logisch, want samen moeten we onze schouders eronder zetten om het zo fijn te houden. Nu en in de toekomst.

Ondertussen toert de Ymere Ontmoetbus verder

Deze stopt ook nog op andere plekken in de Reimerswaalbuurt, zodat het team in gesprek kan met de andere bewoners voor groene en frisse toekomst voor iedereen.

Meer over dit onderwerp:

Wilt u op de hoogte blijven?

Ontvang interessante informatie over wonen in de Metropoolregio Amsterdam en over Ymere in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Uw privacy is 100% gegarandeerd
U ontvangt ongeveer 4 keer per jaar de nieuwsbrief