Nicole woont in Tudorpark: "Gewoon echt happy"
 

Nicole woont in Tudorpark: "Gewoon echt happy"

Nicole is trots. Ze woont sinds vorige maand in een nagelnieuw huur-appartement van Ymere in de wijk Tudorpark in Hoofddorp. Samen met 74 andere buren in het complex. Ze had de woning waar ze nu woont al langer op het oog. “Het was spannend, maar uiteindelijk heb ik hem gekregen.”

 

Een soortgelijk appartement ging eerder aan de neus van Nicole voorbij. Ze werd toen vijfde. Niet verwonderlijk. Er is veel vraag naar dit soort appartementen. Daarom wordt er nu veel gebouwd voor de grootste groep woningzoekenden in Haarlemmermeer: de één- en tweepersoonshuishoudens.

Van vakantie naar verhuizen

“De eerste 20 mensen op de lijst werden gevraagd om hun gegevens in te leveren en ik was nummer 18”, vertelt ze. “Later zakte ik toen zelfs nog naar nummer 11. Toen kwam het opeens wel heel dichtbij, want een dag later ging ik op vakantie. Toen ik in het vliegtuig stapte, stond ik op nummer 2”. Haar moeder is voor haar naar de bezichtiging gegaan met een voorbereid lijstje vragen, omdat zij er niet was. "Mijn vakantie was verschrikkelijk. Ik was de hele tijd hondsberoerd. Ennet toen ik terug zou gaan naar Nederland werd ik gebeld door Danitsja, de woonmakelaar. Ik was het geworden!”

Bewoonster Nicole in haar woning Tudorpark
Nicole: 'toen belde de woonmakelaar dat ik het was geworden.'
The Court Tudorpark
Tudorpark wordt gebouwd voor iedereen: appartementen tot eengezinswoningen
 

Nieuwe oplossingen voor woningzoekenden

De spanning die Nicole gevoeld moet hebben, is veel woningzoekenden niet onbekend. In het nieuwe Tudorpark wordt gebouwd voor iedereen: van appartementen tot eengezinswoningen. Toch zijn het de Nicole’s op de woningmarkt die het meest misgrijpen, simpelweg omdat er heel veel Nicole’s zijn. Dat ziet ook Remco Pols, regiomanager Haarlemmermeer bij Ymere: “Ik word er ontzettend blij van om een verhaal zoals dat van Nicole te horen. Maar daar staan helaas wel veel verhalen tegenover van mensen die nog geen woning kunnen vinden. Daarom werken we hard aan nieuwbouw op locaties als Tudorpark. En we verkennen ook nieuwe oplossingen, zoals flexwonen. Dan kunnen mensen wonen in huizen die tijdelijk worden neergezet.”

Nieuwe complexen in Tudorpark

Nicole krijgt er in de komende twee jaar nog wel een aantal buren bij. Na dit jaar worden er nog 116 appartementen en 16 eengezinswoningen gebouwd in Tudorpark. Naar verwachting zal het gebied volledig zijn opgeleverd in 2023. Door woningen te bouwen voor één-, twee- en meerpersoonshuishoudens wordt het een toekomstbestendige wijk voor iedereen.

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden