Klaartje Molthof nieuwe directeur portefeuillevernieuwing Ymere

Klaartje Molthof (43) wordt per 1 mei 2022 de nieuwe directeur portefeuillevernieuwing en lid van de directieraad bij Ymere. Ze is dan verantwoordelijk voor de nieuwbouw en renovatie van huurwoningen bij de woningcorporatie. Ze volgt Viviane Regout op die eind vorig jaar vertrok bij Ymere.

 

Woningcorporatie Ymere verhuurt 73.000 huurwoningen, waarvan ruim 65.000 in de sociale sector, in de metropoolregio Amsterdam (Amsterdam, Haarlem, Weesp, Almere, Haarlemmermeer). De uitdagingen zijn in de regio levensgroot: het aantal woningzoekenden is vele malen groter dan het aanbod van betaalbare huurwoningen.

“Vanuit mijn nieuwe rol bij Ymere kun je daar écht iets aan doen. Door bijvoorbeeld sneller nieuwe betaalbare huurwoningen te bouwen. Door innovatief en creatief samen te werken met elkaar en al onze partners in de regio. Door fabrieksmatig te bouwen, door creatief te zijn en lef te tonen”, zegt Molthof. “Zo het verschil kunnen maken voor mensen die nu geen huis kunnen vinden, daar heb ik heel veel zin in.”

Maar er zijn meer uitdagingen, zoals hoe om te gaan met woningen die na tientallen jaren trouwe dienst toe zijn aan een grondige renovatie. Kan dat? Of is het beter die woningen te vervangen? Molthof: “Dat zijn ingewikkelde vraagstukken waarbij je ook goed moet luisteren naar huurders. Wat willen zij? Wat zijn de (on)mogelijkheden?”

Molthof studeerde bouwkunde aan de TU Delft, werkte voor BAM Wonen en meest recent voor het ontwikkelende bouwbedrijf Plegt-Vos als commercieel directeur regio west.

Ymere kijkt uit naar de komst van Molthof. “We versterken het team van Ymere met een gedreven, enthousiaste collega, die weet wat er buiten speelt, flink wat ervaring heeft op het gebied van ontwikkeling en realisatie van woningen en wijken. En een duidelijke visie heeft op waar Ymere voor staat”, zegt Erik Gerritsen, voorzitter van de directieraad. “Want een betaalbaar huis is één ding. Maar het is pas je huis als het ook een fijn thuis is. Niet alleen voor onze huidige huurders, maar ook voor onze toekomstige huurders die nu geen woning kunnen vinden.”

Met de komst van Molthof per 1 mei is de directieraad van Ymere weer compleet. Ze wordt gevormd door de statutaire directie Erik Gerritsen (voorzitter) en Hélène Pragt (lid statutaire directie), samen met de directeuren Dory Louwerens (verhuur en wonen) en Jeroen Mennink (vastgoedbeheer).

*Fotografie: Bart Nijs

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden