Succesvol Heesterveld Business Hub gaat voor een vervolg
 

Succesvol Heesterveld Business Hub gaat voor een vervolg

Een succes en een geslaagd experiment. Dat mag de Heesterveld Business Hub in Amsterdam Zuidoost gerust genoemd worden. Veel ondernemers zijn doorgegroeid en hebben bestaanszekerheid opgebouwd. Als het aan Ymere en het stadsdeel ligt, krijgt deze eerste proeftuin van Amsterdam, die in 2019 is gestart, een vervolg.

Momenteel wordt onderzocht hoe het vervolg financieel mogelijk wordt gemaakt. Het is sowieso de bedoeling dat deze Hub wordt ingebed in programma’s en een relatie krijgt met het Masterplan Zuidoost.

Samenwerking

De Heesterveld Business Hub, die in 2019 startte, is een samenwerking tussen Ymere, Stadsdeel Zuidoost en diverse partners. Heesterveld Business Hub is een business accelerator in stadsdeel Zuidoost die sinds mei 2019 de bedrijfsgroei aanjaagt van gevestigde kleinbedrijf ondernemers met grote ambities. De aanpak is onderdeel van een programma om de lokale economie te versterken.

Bruisende wijk om te wonen en werken

Ymere is trots en blij met wat we als partners (Gemeente, EFRO, Ymere) bereikt hebben in Heesterveld. Directievoorzitter Erik Gerritsen: “De wijk is de laatste jaren getransformeerd van een wijk met vele uitdagingen naar een bruisende wijk waar het prettig is om te wonen en te werken. Heesterveld vormt door zijn ligging een belangrijk locatie om de werelden van de H-Buurt en Amstel 3 met elkaar te verbinden. Bedrijven en de mensen uit Amstel 3 komen al op bezoek bij de horeca in Heesterveld en beginnen ook te ontdekken dat er talentvolle mensen in Zuidoost ondernemen. Straks kunnen ze ook in Heesterveld komen sporten als de sportruimten klaar zijn.

Ymere wil deze positieve ontwikkeling, in het kader van het Masterplan Zuidoost, de komende jaren blijven ondersteunen, samen met de gemeente”.

Heesterveld Hub En Overzicht (3)
Heesterveld Hub En Overzicht (1)
Heesterveld Hub En Overzicht (2)

Trots op ondernemers

Heesterveld Business Hub ligt in een gebied in ontwikkeling: Heesterveld District, een bruisende en multifunctionele buurt voor wonen, werken, recreëren en winkelen. Een gebied waar ook stadsdeelbestuurder Dirk de Jager trots op is. “Mooi om te zien hoeveel inwoners hier succesvolle stappen in hun ondernemersbestaan hebben gezet en daarmee ook iets betekenen voor deze buurt. We hebben de pioniersfase van Heesterveld Business Hub afgerond waarin we met veel gebundelde energie, creativiteit en een steile leercurve hard hebben gewerkt aan haar succes. Ook door de nauwe samenwerking met Ymere zijn we erin geslaagd op koers te blijven tijdens de lastige Corona-tijden en hebben we de resultaten geboekt die we voor ogen hadden”.

Kijk voor meer informatie op www.heesterveldbusinesshub.nl.

Meer over dit onderwerp:

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden