Samen maken we de toekomst van Ymere!

Ymere betrekt haar partners aan de voorkant bij de herijking van de strategie. Begin april gingen we met hen in gesprek over een aantal actuele en ingewikkelde vraagstukken. Dit deden we in een digitale sessie én – gelukkig ook weer – tijdens een live bijeenkomst.

 

“We zijn nieuwsgierig naar hun ideeën en naar wat zij zien vanuit hun perspectief. De inbreng van huurders, belangenorganisaties, onze co-makers, gemeenten, welzijnsorganisaties en alle andere partners waarmee wij samenwerken is van groot belang”, zegt Erik Gerritsen, voorzitter van de directieraad van Ymere. “Zo kunnen we goede keuzes maken voor de komende jaren. Rekening houdend met onze omgeving, onze huurders en de woningzoekenden.”

 
Samen aan tafel
 

Waardevolle inbreng partners

Eén van de deelnemers vatte kort en bondig de complexiteit aan het begin van een sessie samen. “Al die dilemma's hebben raakvlakken. Je kunt het één niet los van het ander zien. Dat is de grote uitdaging.” Die opmerking was de start van energieke discussies tussen deelnemers over verschillende dilemma's en keuzes die we met elkaar moeten maken. De inbreng en ideeën van alle partners wordt ontzettend gewaardeerd. Maar, Erik Gerritsen temperde ook de verwachtingen en is realistisch. “Hoe graag we ook zouden willen, we kunnen niet alle wensen verwezenlijken”, zo hield hij de aanwezigen voor. “Wees mild in je oordeel als we met elkaar tot lastige keuzes komen. Ook als het keuzes zijn die je liever anders had gezien.”

 

Strategie is ook doen

De voorzitter van de directieraad bruist van de energie om van die uitdagende opdracht iets moois te maken. “Met jullie inbreng gaat dat zeker lukken. Rond de zomer ligt er een nieuwe strategie die we samen hebben gemaakt. Strategie is ook doen. Uiteindelijk gaat het erom dat we samen stappen zetten. In de juiste richting én met elkaar in gesprek blijven. Deze sessies zijn een mooie eerste stap voor verdere samenwerking.”

De afgelopen maanden sprak Ymere met een groot aantal partners. We luisterden naar hun ideeën, er werd gediscussieerd en gebrainstormd. We zaten letterlijk met elkaar aan tafel. Van energiebedrijf tot welzijnsorganisaties. Van huurder, tot onderhoudspartner. Iedereen dacht actief mee aan de hand van de urgente maatschappelijke opgaves, dilemma’s en aansprekende praktijkvoorbeelden. Alle meedenkers tijdens de verschillende sessies: bedankt voor jullie waardevolle inbreng!

Geen nieuws meer missen? 

Ontvang het laatste nieuws in uw inbox. Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden